PolicyWatch

Politisk aftale om CO2-kvoter risikerer at forsinke grøn omstilling mener rederier

Parterne i shippingindustrien bør selv kunne aftale fordelingen af omkostningerne til det europæiske CO2-kvotehandelssystem ETS, mener containerrederiernes organisation World Shipping Council.

Foto: Roslan Rahman/AFP/Ritzau Scanpix

Containerrederiernes internationale interesseorganisation, World Shipping Council (WSC), hilser velkommen, at Europa-Parlamentet er nået til enighed om en model for, hvordan skibsfarten kan indlemmes i EU’s kvotehandelssystem ETS, men der er stadig politiske hår i suppen ifølge WSC.

Containerrederierne er skeptiske over for den måde, Europa-Parlamentet ønsker at fordele omkostningerne til den grønne omstilling på, fordi parlamentets forslag ifølge WSC gør det muligt for skibsejerne at sende regningen videre til operatøren af skibene.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

DR og TV 2 slår sig sammen om partilederdebat

De to public service-stationer DR og TV 2 har besluttet at samsende én relativt lang debat mellem de mange politiske partiledere frem for at skulle lave en hver. Beslutningen handler bl.a. om logistik, lyder det.

Medicoindustrien advarer om mangel på medicinsk udstyr

I et brev til offentlige indkøbere advarer Medicoindustrien om alvorlige udfordringer, som truer forsyningssikkerheden af medicinsk udstyr. Brancheforeningen kommer selv med løsningsforslag, som til dels bliver imødekommet.

Udstyrsproducenter føler sig svigtet af myndighederne

Under corona-krisen udtrykte statsminister Mette Frederiksen ønske om, at Danmark skulle kunne forsyne sig selv med blandt andet mundbind. Alligevel er landets lagre af værnemidler blevet fyldt med kinesiske produkter.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier