Stigende inflation og krigen i Ukraine koster Topdanmark dyrt

Topdanmark har tjent 380 millioner kroner i de første seks måneder mod 1,2 milliarder kroner sidste år.
Foto: PR
Foto: PR
af ritzau

Skader i forbindelse med stormene Nora og Malik samt usikkerhed på aktiemarkederne har kostet Topdanmark en stor del af selskabets overskud.

Investeringsselskabet har i løbet af årets første seks måneder tjent 380 millioner kroner. I samme periode sidste år var tallet knap 1,2 milliarder.

Det viser Topdanmarks halvårsregnskab. Det er blevet offentliggjort fredag morgen.

At selskabets investeringer har lidt, skyldes primært krigen i Ukraine samt den usikkerhed inflationen har ført med sig på aktiemarkedet. Det skriver selskabet fredag.

Investeringsafkastet er i løbet af de første seks måneder faldet med 778 millioner kroner. Det betyder, at Topdanmark har et investeringsunderskud på 432 millioner for perioden.

På trods af de dårlige takter er omsætningen vokset en anelse. Det samme gælder for indtægter fra præmier for skadeforsikringer.

I regnskabet for første kvartal valgte man at opjustere forventningerne til årets resultatet. Det skete blandt andet på baggrund af et frasalg af Topdanmark Liv, som betyder, at der ved årets udgang kommer 1,2 milliarder kroner i kassen.

I halvårsregnskabet har man dog valgt at nedjustere disse forventninger igen. Forventningerne til årets overskud er blevet nedjusteret med 150 millioner kroner til mellem 2,1-2,35 milliarder kroner.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også