Analytikere: SAS reddes ikke af løsning på strejke

Strejken er ikke SAS’ største problem, og nu handler det om en fundamental overlevelseskamp for SAS, mener analytikere.
Foto: Annika Byrde/NTB
Foto: Annika Byrde/NTB
af marketwire

SAS’ opgørelse af, at pilotstrejken koster mindst 1 mia. svenske kr., er formentlig en markant underdrivelse af selskabets reelle finansielle krise, mener analytikere. Det skriver Jyllands-Posten Erhverv.

”Meddelelsen fortæller os, hvad strejken har kostet lige nu og her. Men vi ved ikke, hvad den har kostet i billetter, der ikke er blevet solgt. Vi ved ikke, hvordan leverandørerne har reageret på SAS’ krise. Dermed ved vi ikke, om likviditetsændringen kun er de godt 1 mia. svenske kr., eller om det er betydeligt mere,” siger Per Hansen, investeringsøkonom i Nordnet, til Jyllands-Posten Erhverv.

Ifølge Jacob Pedersen, der er aktieanalysechef hos Sydbank, er strejken heller ikke SAS’ største problem, men en brik i et større puslespil.

Hvis puslespillet ikke går op, kan det betyde, at man ikke modtager den nødvendige mellemfinansierng i chapter 11-processen - og det kan stå i vejen for muligheden for at tiltrække investorer og kapital og gennemføre rekonstruktionen, påpeger aktieanalysechefen.

Nordnets Per Hansen tilføjer også, at investorer, der sender SAS-aktien op med 10 pct., grundet en forventning om, at strejken slutter, ikke har forstået situationens alvor.

Han henviser til den irakiske informationsminister, der i 2003 hårdnakket benægtede, at landet var under invasion, mens tanks kørte rundt i baggrunden.

Investeringsøkonomen påpeger også, at det her handler om en fundamental overlevelseskamp for SAS, og selv hvis strejken stopper, ved man ikke, om selskabet bliver ramt af europæisk recession eller endnu en coronabølge.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også