Tidligere pensionsdirektør: Lad danskerne bruge pension til pauser i arbejdslivet

Man skal kunne tage tre til fire pauser i løbet af sit arbejdsliv, og det kræver et opgør med pensionssystemet, mener tidligere Pensam-direktør.
Foto: Casper Dalhoff/IND
Foto: Casper Dalhoff/IND

Danmark har fået opbygget et stift pensionssystem, som bør erstattes af en ret til pauser fra arbejdsmarkedet undervejs i livet.

Sådan lyder det fra Helen Kobæk, der er tidligere direktør i pensionsselskabet Pensam, i et interview med erhvervsmediet Finans.

”Vi skal droppe pensionsopsparing og ændre det til pauseopsparing med mulighed for tre-fire pauser undervejs i livet. Pauser til at uddanne sig, skifte spor eller indrette joblivet efter familiens behov. Til gengæld skal vi blive længere på arbejdsmarkedet med mulighed for både at arbejde på heltid, deltid, sommerhalvår mv.,” siger Helen Kobæk til Finans.

Helen Kobæk foreslår blandt andet, at arbejdsmarkedspensionen skal laves om til en pauseopsparing, hvor der er lidt højere bidrag. Samtidig skal man privat kunne spare op til pauser med en skattefordel, og folkepensionen skal ikke finansieres over skatten. I stedet skal der sættes 1 mio. kr. af per nyfødt barn.

Pensionsselskaber håber på samarbejde med regeringens nye grønne milliardfond

Venstre freder Arne-pensionen: Den er kommet for at blive

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

EU-Kommissionen har fredag officielt kategoriseret Temu som en "meget stor online platform", der dermed skal leve op til en række strammere regler. | Foto: Johanna Geron/Reuters/Ritzau Scanpix

Temu kommer under skrappere EU-regler

For abonnenter