PolicyWatch

De største gasforbrugere i fødevarebranchen nægter frivilligt at sadle om

Hos Carlsberg, Arla og Danish Crown er der ingen planer om at droppe gassen frivilligt.

Foto: Yves Herman/REUTERS / X00380

Skønt det for mange af de danske fødevarevirksomheder, som har det største gasforbrug, er muligt at droppe brugen af gas frivilligt, er der ingen planer om, at det kommer til at ske.

Det skriver Berlingske efter at have foretaget en rundspørge hos bl.a. Carlsberg, Arla og Danish Crown, der er på Energinets liste over såkaldt ikke-beskyttede gaskunder.

”Det er vigtigt for mig at sige, at vi er kun på varselsniveauet »early warning«, som er det laveste af de tre varselsniveauer. Så vi holder snuden i sporet og fokuserer på produktionen. Hvis det bliver nødvendigt, er vi klar til at omstille en væsentlig del af vores produktion til olie,” siger Jens Hansen, der er pressechef i Danish Crown, til mediet.

Derudover skriver Arla i en mail, at virksomheden er forberedt på forskellige scenarier, og at der er planer klar i skuffen for at sikre, at produktionen kan fortsætte, hvis der bliver lukket for gasforsyningerne.

Professor: Virksomheder må stadig gøre sig uafhængige af russisk gas

Store virksomheder forbereder sig på helt eller delvist gasstop

Mere fra PolicyWatch

Vækstfondsdirektører stopper inden fusion

Vækstfondens adm. direktør, Rolf Kjærgaard, fratræder og får følgeskab af investeringsdirektør Mikkel Hesselgren, der også har meldt sin afgang. I forvejen har Vækstfondens formand forladt sin post i august. Til nytår bliver fonden en del af den nye statslige kæmpefond, Danmarks Eksport- og Investeringsfond.

Overblik: Her er partiernes erhvervspolitik

Manglende arbejdskraft og selskabsskattelettelser vil stå højt på den erhvervspolitiske dagsorden under det kommende folketingsvalg, mener politisk redaktør. Trods udfordringer får erhvervslivet dog næppe megen opmærksomhed under valgkampen. Få overblikket over partiernes erhvervspolitiske ønsker her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier