Norske SAS-piloter skaber usikkerhed om ja til overenskomst

Den norske gruppe af SAS-piloter kan ende med at blokere for den nye overenskomst mellem SAS og piloterne. Analytiker tror dog på et ”ja” til aftalen.
Foto: Ntb/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Ntb/Reuters/Ritzau Scanpix

Op til fredag midnat, hvor SAS-piloternes afstemning for eller imod den nye overenskomst mellem SAS og SAS Pilot Group (SPG) slutter, er særligt de norske SAS-piloter, der udgør et flertal, årsag til spænding om udfaldet. Det skriver Børsen.

Lederen af en af de to norske pilotforeninger, Roger Klokset, har understreget, at han er usikker på, om medlemmerne accepterer aftalen, og det bakkes op af branchekilder, mediet har talt med.

Den norske luftfartsanalytiker Hans Jørgen Elnæs tror dog på et ja, forklarer han til Børsen.

“Jeg tror ikke, at forhandlerne havde sagt ja til forliget, hvis ikke de følte sig på nogenlunde tryg grund, hvad angår medlemmernes holdning. Mit bedste bud er, at det nok bliver 75 pct., der stemmer ja. Og selv om det bliver et “lille” ja, så er sagen stemt igennem, og det er det vigtigste for SAS, for kreditorerne og de investorer, der skal komme med mere kapital,” siger Hans Jørgen Elnæs.

Et ”nej” til aftalen vil kunne udløse en ny strejke fra den 11. august – et scenarie, kilder i SAS-hovedsædet ”næsten ikke kan overskue at tænke på,” skriver mediet.

SAS nærmer sig teknisk insolvens

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også