Vestforbrænding sætter navn på partnere til CO2-fangstprojekt

Affaldsselskabet, der er blevet udvalgt til at deltage i det store nationale udbud af CO2-fangst, har underskrevet en hensigtserklæring med gasdistributøren Evida og det statlige Gas Storage Danmark om transport og lagring af CO2 fra forbrændingen i Glostrup.
Foto: PR / Vestforbrænding
Foto: PR / Vestforbrænding

Blot få dage efter at være blevet udpeget som en af tre kandidater til at modtage den statslige støttepulje til CO2-fangst og lagring kan affaldsselskabet Vestforbrænding nu sætte navn på de partnere, der skal muliggøre et eventuelt storskalaprojekt i Glostrup.

Hvis puljen på 8,3 mia. kr. lander i Vestforbrændings turban, bliver det således gasdistributøren Evida, der skal fragte gassen de cirka 60 kilometer vestpå til Stenlille, hvor det statsejede Gas Storage Danmark vil stå for selve lagringen på selskabets gaslagringsanlæg i byen.

”Det er en rigtig glædelig dag, hvor vi demonstrerer, at vi kan rykke hurtigt sammen i så vigtigt et samarbejde for en vigtig sag. Vi står nu sammen om at finde en løsning, der kan håndtere hele værdikæden. Nu vil vi gå i dybden med projektet og derefter præsentere en løsning for offentligheden,” lyder det i en pressemeddelelse fra adm. direktør i Vestforbrænding , Steen Neuchs Vedel.

Aftalen er betinget af, at affaldsselskabet vinder det endelige udbud, bekræfter Vestforbrænding over for CleantechWatch. Vestforbrænding har i samme ombæring sendt opgaven med at levere CO2-fangst-teknologien til anlægget i Glostrup i udbud.

Affaldsselskabet håber senest ved indgangen til 2026 at have installeret et anlæg, der kan indfange 500.000 ton CO2 årligt.

Københavns klimamål på vej op i den blå luft

ARC søger ikke den statslige pulje til CO2-fangst

Ørsted udpeger danske anlæg til sin satsning på CO2-fangst

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også