Lækket aftaletekst: Producentansvar får bagatelgrænse på otte pct.

Producenter, der genererer mindre end otte ton affald årligt, skal indberette færre oplysninger om det affald, de sælger, fremgår det af aftaletekst.
Foto: Neste/Remondis/PR
Foto: Neste/Remondis/PR

Selvom deadlinen for implementering af producentansvaret på emballage- og engangsprodukter hedder 2025, lyder det fra flere kilder, at en politisk aftale for rammerne herom er blevet landet. Det betyder, at producenterne fremover selv skal betale regningen for affaldshåndtering af deres markedsførte emballager, og at de med den politiske aftale altså pålægges et ”oprydningsansvar”. Det skriver nichemediet Wastetech.

Af aftaleteksten fremgår, at forligskredsen har ønsket at begrænse kompleksiteten i arbejdet med det kommende producentansvar, hvorfor der bliver indført en administrativ bagatelgrænse på otte ton emballage årligt per producent.

”Bagatelgrænsen er fastsat ud fra et hensyn om både at lette de administrative byrder for producenter med små emballagemængder, men samtidig understøtte producenternes incitamentet til miljødesign i størst muligt omfang,” står der i aftalen.

Det betyder altså, at producenter med emballagemængder under otte ton skal indberette færre oplysninger om de emballager, de sælger.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

EU-Kommissionen har fredag officielt kategoriseret Temu som en "meget stor online platform", der dermed skal leve op til en række strammere regler. | Foto: Johanna Geron/Reuters/Ritzau Scanpix

Temu kommer under skrappere EU-regler

For abonnenter