Genbrugspladser åbner for besøg fra nabokommuner

Syv kommuner i Trekantområdet vil med nyt forsøg gøre det nemmere for borgere at komme af med affaldet på genbrugspladser nær de ruter, de alligevel kører.
Foto: Casper Dalhoff/KULTUR
Foto: Casper Dalhoff/KULTUR

Fra årsskiftet åbner 22 genbrugspladser i Trekantsområdet muligheden for, at borgere fra de syv omkringliggende kommuner frit kan frekventere alle pladserne. Det skriver Ugeavisen. Normalt er det kun personer med bopæl i kommunen samt sommerhusejere, der må anvende kommunernes genbrugspladser.

”Det giver supergod mening at lave en prøvehandling, hvor vi alle må benytte hinandens genbrugspladser i den bemandede åbningstid. Det gør det mere frit og fleksibelt for folk og ikke mindst pendlerne, der kan tage traileren med affald med, når de kører på arbejde i Vejle eller Kolding, og lige svinge forbi genbrugspladsen på vejen i stedet for at skulle køre længere efter det, når man kommer hjem,” siger Jakob Ville (V), formand for plan- og teknikudvalget, til mediet.

Udvalget forventer, at forsøgsordningen vil føre til mindre kørsel til gavn for trængslen på vejene og for klimaet, og regner samtidig ikke med, at det vil øge affaldsmængden på udvalgte pladser eller have økonomiske konsekvenser for kommunerne.

ARC indfører nummerpladebetaling for erhvervskunder

København indfører tilsyn med plastsortering

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

EU-Kommissionen har fredag officielt kategoriseret Temu som en "meget stor online platform", der dermed skal leve op til en række strammere regler. | Foto: Johanna Geron/Reuters/Ritzau Scanpix

Temu kommer under skrappere EU-regler

For abonnenter