PolicyWatch

Bavarian Nordic indgår stor aftale med EU om koppevaccine

Bavarian Nordic skal nu levere op til 2 mio. doser abekoppevaccine til EU-lande, efter der er indgået en rammeaftale med EU’s krise- og indsatsmyndighed på sundhedsområdet, Hera.

EU har indgået en rammeaftale med danske Bavarian Nordic. | Foto: Thomas Borberg

Bavarian Nordic har indgået en rammeaftale med EU om levering af op til 2 mio. doser koppevaccine i løbet af 2023 og 2024. Det fremgår af en børsmeddelelse.

”Vi er glade for at styrke vores samarbejde med EU-myndighederne og andre om at sikre det fortsatte beredskab mod abekopper i hele Europa,” siger Bavarians topchef, Paul Chaplin, ifølge meddelelsen.

Aftalen er indgået med Hera, EU’s myndighed for kriseberedskab og indsats på sundhedsområdet.

Der er tale om en fælles indkøbsaftale, som giver EU-medlemsstater og en række andre lande mulighed for at købe Bavarian Nordics abekoppevaccine.

Indtil videre har 14 lande allerede bekræftet deres deltagelse i det fælles indkøb, hvilket indikerer en indledende efterspørgsel på i alt cirka 700.000 doser til levering i 2023 under rammekontrakten, skriver Bavarian.

Hera har siden juni 2022 foreløbigt købt og distribueret over 330.000 doser vaccine fra Bavarian for at bekæmpe udbruddet af abekopper.

Mere fra PolicyWatch

Coloplast-formand advarer mod høje lønstigninger

Virksomheder har et ansvar for at være med til at bremse inflationen ved at holde lønstigninger i ro i de kommende overenskomstforhandlinger, mener Lars Rasmussen, der er bestyrelsesformand for både Coloplast og Lundbeck.

Ejendomsbranche: Ny regering vil blive mødt med tre klare ønsker

I de igangværende regeringsforhandlinger forsøger branchetalerøret Ejendomdanmark især at spille ind på tre områder. Øverst står den udskældte lagerskat. Den vil ”smadre en hel branche”, siger adm. direktør Peter Stenholm, der foreslår en alternativ model. Også mindre byrdefulde generationsskifter kæmper han for.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier