Bavarian Nordic indgår stor aftale med EU om koppevaccine

Bavarian Nordic skal nu levere op til 2 mio. doser abekoppevaccine til EU-lande, efter der er indgået en rammeaftale med EU’s krise- og indsatsmyndighed på sundhedsområdet, Hera.
EU har indgået en rammeaftale med danske Bavarian Nordic. | Foto: Thomas Borberg
EU har indgået en rammeaftale med danske Bavarian Nordic. | Foto: Thomas Borberg
af marketwire

Bavarian Nordic har indgået en rammeaftale med EU om levering af op til 2 mio. doser koppevaccine i løbet af 2023 og 2024. Det fremgår af en børsmeddelelse.

”Vi er glade for at styrke vores samarbejde med EU-myndighederne og andre om at sikre det fortsatte beredskab mod abekopper i hele Europa,” siger Bavarians topchef, Paul Chaplin, ifølge meddelelsen.

Aftalen er indgået med Hera, EU’s myndighed for kriseberedskab og indsats på sundhedsområdet.

Der er tale om en fælles indkøbsaftale, som giver EU-medlemsstater og en række andre lande mulighed for at købe Bavarian Nordics abekoppevaccine.

Indtil videre har 14 lande allerede bekræftet deres deltagelse i det fælles indkøb, hvilket indikerer en indledende efterspørgsel på i alt cirka 700.000 doser til levering i 2023 under rammekontrakten, skriver Bavarian.

Hera har siden juni 2022 foreløbigt købt og distribueret over 330.000 doser vaccine fra Bavarian for at bekæmpe udbruddet af abekopper.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

EU-Kommissionen har fredag officielt kategoriseret Temu som en "meget stor online platform", der dermed skal leve op til en række strammere regler. | Foto: Johanna Geron/Reuters/Ritzau Scanpix

Temu kommer under skrappere EU-regler

For abonnenter