Operatør på Aarhus Letbane kan ikke forklare manglende eftersyn

En undersøgelse skal give svar på, hvorfor selskabet Stadler ikke har gennemført påkrævede letbaneeftersyn i et halvt år, oplyser operatøren Keolis.
Foto: Finn Frandsen/Politiken/Ritzau Scanpix
Foto: Finn Frandsen/Politiken/Ritzau Scanpix

Selskabet Keolis, der er operatør på letbanen i Aarhus og har det sikkerhedsmæssige ansvar for driften, har ikke et klart svar på, hvorfor togproducenten Stadler, der står for vedligehold af letbanen, ikke har gennemført de påkrævede eftersyn. Det skriver Jyllands-Posten.

For nylig kunne mediet fortælle, at flere letbanetog har kørt rundt uden påkrævede eftersyn. For nogle togs vedkommende er der tale om et halvt år.

”Der er igangsat en undersøgelse med henblik på en årsagsanalyse, der skal afdække, hvorfor Stadler Rail Service ikke har afholdt de pågældende eftersyn. Keolis deltager naturligvis i dette arbejde sammen med Aarhus Letbane, og vi meddeler konklusionerne, når analysen er gennemført,” skriver direktøren for Keolis’ letbaner, Thomas Friis Brøndstrup, til mediet.

De manglende eftersyn påvirker i øjeblikket driften, da Keolis trak flere tog ud af drift 10. november, da selskabet opdagede, at Stadler ikke havde gennemført de påkrævede eftersyn.

Lyngby-borgmester sætter spørgsmålstegn ved kommende letbane

Flertal bag ny etape af Odense Letbane smuldrer

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også