Folketinget forlænger DR-bestyrelse med to år

Forlængelsen er muliggjort af en hastebehandling af regeringens forslag om at strække den nuværende bestyrelses beskikkelsesperiode frem til 2025.
Foto: Martin Lehmann
Foto: Martin Lehmann

Der skulle være skiftet ud på bestyrelsesposterne i DR ved årsskiftet, men Folketinget har nu vedtaget en anmodning fra kulturminister Jakob Engel-Schmidt (M) om at forlænge bestyrelsen i to år. Det fremgår af en pressemeddelelse.

Dermed er første boks i regeringsgrundlaget tjekket af for kulturministeren, som desuden planlægger at nedsætte et udvalg, der skal undersøge, om den måde, DR-bestyrelsen bliver udpeget på, kan justeres.

”Forlængelsen af DR’s bestyrelse skal sikre stabilitet og kontinuitet, mens et kommende udvalgsarbejde skal arbejde med en ny udpegningsmodel for DR’s bestyrelse. Det er helt afgørende, at DR har en faglig stærk, uafhængig og folkeligt forankret bestyrelse, der kan understøtte udviklingen af DR som et moderne mediehus,” udtaler Jakob Engel-Schmidt i meddelelsen.

DR’s bestyrelse består i dag af 11 medlemmer og har Marianne Bedsted som formand.

Formanden og to andre medlemmer er udpeget af kulturministeren. Seks medlemmer er udpeget af kulturministeren og Folketingets seks største partier efter indstillinger fra partierne. Derudover er der to medarbejdervalgte medlemmer. 

Den nuværende bestyrelse blev beskikket i 2019 og vil sidde frem til og med 2024.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

EU-Kommissionen har fredag officielt kategoriseret Temu som en "meget stor online platform", der dermed skal leve op til en række strammere regler. | Photo: Johanna Geron/Reuters/Ritzau Scanpix

Temu kommer under skrappere EU-regler

For abonnenter