Ledigheden steg i november

Efteråret 2022 sluttede med en stigning i ledigheden. Det bekræfter tal fra Danmarks Statistik.
Ledigheden er steget en smule i november. | Foto: Mathias Svold
Ledigheden er steget en smule i november. | Foto: Mathias Svold
af ritzau & Jeppe Maagaard Holm

Efteråret sidste år sluttede med, at antallet af ledige voksede med 1200 personer i november. Det bekræfter tal fra Danmarks Statistik.

Allerede i december viste de første tal fra Danmarks Statistik, at der var en stigning i ledigheden på vej. Fredag er de tal blevet bekræftet. 

Samtidig viser en opdatering af tal fra tidligere på efteråret sidste år, at ledigheden faktisk begyndte at stige tidligere end hidtil antaget. 

Over august, september og oktober var der 1700 flere ledige, end Danmark Statistik hidtil har antaget. 900 af dem blev ledige i oktober, og det betyder, at ledigheden efter flere måneders fald allerede begyndte at vokse i oktober - omend marginalt.

Skiftene er dog så små, at de ikke ændrer ved arbejdsløsheden i procent. Den ligger stabilt på 2,6 procent af arbejdsstyrken. Det vil sige 2,6 procent af den del af befolkningen, der er til rådighed for arbejdsmarkedet.

Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen hæfter ved, at ledigheden fortsat befinder sig på meget lavt niveau.

”Det giver os et stærkt fundament at stå på i de her økonomisk usikre tider med høj inflation, udsigt til recession mange steder i verden og ikke mindst krig i Europa,” udtaler ministeren i en pressemeddelelse.

”Som ny beskæftigelsesminister glæder det mig rigtig meget, at ledigheden fortsat er lav. Det er virkelig glædeligt - ikke bare for de mange kontanthjælpsmodtagere, langtidsledige og ikke-vestlige indvandrere, som er kommet med i det arbejdende fællesskab, men for os alle sammen,” siger hun. 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

EU-Kommissionen har fredag officielt kategoriseret Temu som en "meget stor online platform", der dermed skal leve op til en række strammere regler. | Photo: Johanna Geron/Reuters/Ritzau Scanpix

Temu kommer under skrappere EU-regler

For abonnenter