PolicyWatch

May vil lægge told på landbrugsvarer fra EU ved hårdt brexit

I tilfælde af et hårdt brexit lægger Storbritanniens premierminister Theresa May op til at beskytte dele af britisk landbrug med landbrugstold over for EU.

­­­­­Det kan blive dyrere for briterne at købe dansk produceret æg, ost og kød, hvis Storbritannien forlader EU med et såkaldt hårdt brexit – et brexit uden en skilsmisseaftale med EU.

Det skriver Financial Times.

Ifølge finansavisen lægger Theresa May og den konservative britiske regering nemlig op til at beskytte følsomme britiske landbrugsvarer og produktion, hvis Storbritannien forlader EU uden en aftale.

Spørgsmålet kan få stor betydning for både producenter og forbrugere i Storbritannien. Mange britiske landmænd er ifølge Financial Times bekymrede for at blive udkonkurreret af billige importvarer, og ifølge avisen lægger regeringen op til at beskytte landbrugsprodukter som oksekød, lam, mælk og ost med nye afgifter, som vil øge prisen på mange fødevarer fra EU.

EU leverer 30 pct. af fødevareforbruget i Storbritannien, men det er i øjeblikket ikke underlagt nogen toldsatser. De nye toldsatser på fødevarer skal ifølge avisens oplysninger i første omgang gælde i et år.

Mere fra PolicyWatch

Midtjylland åbner hospitaler for at fastholde spin-outs

Region Midtjylland inviterer life science-virksomheder ind på regionens hospitaler for at afprøve produkter og ideer i en tidlig fase. Det sker især for at fastholde de mange spin-outs fra Aarhus Universitet, som ellers ofte etablerer sig uden for regionen.

Kollerup om konkurrencerapport: "Alarmerende læsning"

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) har selv bestilt den rapport om konkurrencen i banksektoren, som han nu kalder alarmerende læsning. Hvad der skal ske på området, har han ikke umiddelbart noget svar på, oplyser han i et skriftligt svar.

Finansforbundet afviser kritik af høje lønninger i bankverdenen

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen påpeger i ny rapport, at bankbranchen er i top, hvad angår andelen af lønnen, der ikke kan forklares med uddannelse eller erfaring. Det kan være indikation på ineffektiv konkurrence, mener styrelsen. Finansforbundet er uenig i påstanden.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier