PolicyWatch

Trods massive investeringer - færre danskere tager et AMU-kursus

Stik imod intentionen fra trepartsaftalen i efteråret 2017 er der ikke flere danskere der vælger at videreuddanne sig. Antallet af lønmodtagere, der tager et arbejdsmarkedskursus er halveret på 10 år.

AMU-kursus. | Foto: Ritzau Scanpix

Arbejdsmarkedets hastige udvikling stiller hele tiden nye krav til de danske lønmodtagere. Derfor var et af sigtepunkterne i trepartsaftalen fra 2017, at flere danskere skulle efteruddanne sig, men selv om der i alt blev afsat 2,5 mia. kr. til formålet i aftalen er udviklingen ikke vendt.

Det skriver DR.

Således viser nye tal fra Undervisningsministeriet, at kun 200.000 lønmodtagere sidste år var på et arbejdsmarkedskursus, de såkaldte AMU-kurser, hvilket er under halvdelen af antallet i 2009, hvor 457.000 tog et AMU-kursus.

"Vi vil jo gerne, at der er flere ufaglærte og faglærte, som tager en efteruddannelse. Og hvis de ikke gør det, så er der jo noget, der skal justeres i systemet," siger Søren Heisel, forbundssekretær i 3F til DR.

Mere fra PolicyWatch

Ørsted vil ikke blandes ind i frasalg

Energiselskabet vil koncentrere sig om den grønne omstilling, konstaterer formand for Ørsted efter Venstres udspil om et statsligt frasalg af dele af forretningen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier