PolicyWatch

DI vil have enklere skat på dagsordenen: Fremlægger 60 konkrete forslag

DI slår i et nyt katalog et slag for enklere skat og kommer med 60 konkrete forslag til, hvordan man kan undgå byrder på området. Skatteministeren er åben over for at tale om, hvordan man kan gøre livet lettere for de virksomheder, der spiller efter reglerne.

Danmark har et kæmpe behov og potentiale for at forenkle skattesystemet, siger Kent Damsgaard, direktør i DI, til Børsen. | Foto: Foto: Sif Meincke/Dansk Industri

Danske skatte- og afgiftssystemer er så komplekse, at man bør forekle dem. Sådan lyder det fra DI, som mener, at det bør stå øverst på skatteministrenes liste de næste ti år. Dansk Industri har netop fremlagt et katalog med 60 konkrete forslag til, hvor man kan gøre det. Det skriver Børsen.

DI har fremlagt sine forslag for skatteminister Morten Bødskov (S). Ifølge organisationen kæmper hans eget system også med reglerne og peger på de senere års manglende skattekontrol, som, ifølge organisationen, gør det nødvendigt at forenkle systemet.

Skatteministeren erkender, at reglerne er komplicerede, men mener, at det har den årsag, at lovgivningen skal rumme mange hensyn.

"Jeg er langt fra enig i alle forslagene, som DI kommer med. Det er næppe en nyhed for DI. Men debatten om, hvordan vi kan gøre livet lettere for de virksomheder, der spiller efter reglerne, deltager jeg meget gerne i," siger Morten Bødskov til mediet.

Mangel på ingeniør-uddannede får lokale virksomheder til at tage affære

Cementfabrik har fundet nøglen til faglært arbejdskraft: "Andre virksomheder bør komme i gang" 

Mere fra PolicyWatch

Ørsted vil ikke blandes ind i frasalg

Energiselskabet vil koncentrere sig om den grønne omstilling, konstaterer formand for Ørsted efter Venstres udspil om et statsligt frasalg af dele af forretningen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier