PolicyWatch

Organisationer i skarp kritik af skatteplaner: Det er virkelig bekymrende

Manglende forståelse for erhvervslivet, når det gælder regeringens planer for beskatning af udenlandske datterselskaber, får nu kritik fra Dansk Erhverv og Dansk Industri.

Foto: Jens Dresling

Manglende forståelse for erhvervslivets bekymringer for mulige ændringer i den såkaldte CFC-beskatning udløser nu skarp kritik fra to af landets største erhvervsorganisationer: Dansk Erhverv og Dansk Industri. Det skriver Dagbladet Børsen.

Senest er bekymringerne kommet fra Ørsted, og baggrunden er et lovforslag, hvor regeringen ønsker at ændre Controlled Foreign Company-beskatningen (CFC), som omhandler, hvilke dele af virksomheders udenlandske aktiviteter, der vil skulle beskattes i hjemlandet.

"Det er virkelig bekymrende, at regeringen med den ene hånd siger, at der skal lettes byrder og besværligheder i skattesystemet, og at Skatteministeriet så med den anden hånd - jeg vil nærmest sige arrogant - udtaler, at det her ikke er noget større problem og ikke vil skade særlig meget," siger adm. direktør i DI Lars Sandahl Sørensen.

Direktøren får opbakning hos Dansk Erhverv, hvor adm. direktør Brian Mikkelsen siger, at han har oplevet forståelse fra skatteminister Morten Bødskov (S), men samtidig forstår ministeriets embedsmænd ikke, "hvordan den virkelige verden hænger sammen".

Ørsted frygter tabte havvindudbud ved skatteindgreb

Erhvervsgiganter i opråb: Politikerne er tonedøve, hvis de genovervejer beskatning af datterselskaber 

Mere fra PolicyWatch

Finanskrisens sidste store opgør slutter med champagne og økonomisk ruin

Den tidligere adm. direktør i Roskilde Bank Niels Valentin Hansen blev torsdag i Højesteret dømt til at betale en erstatning på godt 232 mio. kr. til Finansiel Stabilitet. Statens bank ser næppe nogensinde pengene, men påpeger, at det ikke var det, man gik efter. Frifundne bestyrelsesmedlemmer ånder lettet op.

Læs også

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier