PolicyWatch

Organisationer i skarp kritik af skatteplaner: Det er virkelig bekymrende

Manglende forståelse for erhvervslivet, når det gælder regeringens planer for beskatning af udenlandske datterselskaber, får nu kritik fra Dansk Erhverv og Dansk Industri.

Foto: Jens Dresling

Manglende forståelse for erhvervslivets bekymringer for mulige ændringer i den såkaldte CFC-beskatning udløser nu skarp kritik fra to af landets største erhvervsorganisationer: Dansk Erhverv og Dansk Industri. Det skriver Dagbladet Børsen.

Senest er bekymringerne kommet fra Ørsted, og baggrunden er et lovforslag, hvor regeringen ønsker at ændre Controlled Foreign Company-beskatningen (CFC), som omhandler, hvilke dele af virksomheders udenlandske aktiviteter, der vil skulle beskattes i hjemlandet.

"Det er virkelig bekymrende, at regeringen med den ene hånd siger, at der skal lettes byrder og besværligheder i skattesystemet, og at Skatteministeriet så med den anden hånd - jeg vil nærmest sige arrogant - udtaler, at det her ikke er noget større problem og ikke vil skade særlig meget," siger adm. direktør i DI Lars Sandahl Sørensen.

Direktøren får opbakning hos Dansk Erhverv, hvor adm. direktør Brian Mikkelsen siger, at han har oplevet forståelse fra skatteminister Morten Bødskov (S), men samtidig forstår ministeriets embedsmænd ikke, "hvordan den virkelige verden hænger sammen".

Ørsted frygter tabte havvindudbud ved skatteindgreb

Erhvervsgiganter i opråb: Politikerne er tonedøve, hvis de genovervejer beskatning af datterselskaber 

Mere fra PolicyWatch

Midtjylland åbner hospitaler for at fastholde spin-outs

Region Midtjylland inviterer life science-virksomheder ind på regionens hospitaler for at afprøve produkter og ideer i en tidlig fase. Det sker især for at fastholde de mange spin-outs fra Aarhus Universitet, som ellers ofte etablerer sig uden for regionen.

Kollerup om konkurrencerapport: "Alarmerende læsning"

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) har selv bestilt den rapport om konkurrencen i banksektoren, som han nu kalder alarmerende læsning. Hvad der skal ske på området, har han ikke umiddelbart noget svar på, oplyser han i et skriftligt svar.

Finansforbundet afviser kritik af høje lønninger i bankverdenen

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen påpeger i ny rapport, at bankbranchen er i top, hvad angår andelen af lønnen, der ikke kan forklares med uddannelse eller erfaring. Det kan være indikation på ineffektiv konkurrence, mener styrelsen. Finansforbundet er uenig i påstanden.

Læs også

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier