Organisationer i skarp kritik af skatteplaner: Det er virkelig bekymrende

Manglende forståelse for erhvervslivet, når det gælder regeringens planer for beskatning af udenlandske datterselskaber, får nu kritik fra Dansk Erhverv og Dansk Industri.
Foto: Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

Manglende forståelse for erhvervslivets bekymringer for mulige ændringer i den såkaldte CFC-beskatning udløser nu skarp kritik fra to af landets største erhvervsorganisationer: Dansk Erhverv og Dansk Industri. Det skriver Dagbladet Børsen.

Senest er bekymringerne kommet fra Ørsted, og baggrunden er et lovforslag, hvor regeringen ønsker at ændre Controlled Foreign Company-beskatningen (CFC), som omhandler, hvilke dele af virksomheders udenlandske aktiviteter, der vil skulle beskattes i hjemlandet.

"Det er virkelig bekymrende, at regeringen med den ene hånd siger, at der skal lettes byrder og besværligheder i skattesystemet, og at Skatteministeriet så med den anden hånd - jeg vil nærmest sige arrogant - udtaler, at det her ikke er noget større problem og ikke vil skade særlig meget," siger adm. direktør i DI Lars Sandahl Sørensen.

Direktøren får opbakning hos Dansk Erhverv, hvor adm. direktør Brian Mikkelsen siger, at han har oplevet forståelse fra skatteminister Morten Bødskov (S), men samtidig forstår ministeriets embedsmænd ikke, "hvordan den virkelige verden hænger sammen".

Ørsted frygter tabte havvindudbud ved skatteindgreb

Erhvervsgiganter i opråb: Politikerne er tonedøve, hvis de genovervejer beskatning af datterselskaber 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også