Skattestyrelsen gav forkerte oplysninger om udbytteforlig

Rigsrevisionen har ikke taget stilling til lovligheden af forliget med amerikanske bagmænd.
Foto: Sarah Christine Nørgaard/BT / BT
Foto: Sarah Christine Nørgaard/BT / BT
RITZAU

Det var ikke sandt, da Skattestyrelsen for nylig erklærede, at Rigsrevisionen havde blåstemplet Skattestyrelsens forlig i udbyttesagen til 1,6 milliarder kroner som lovligt.

Det slår Folketingets statsrevisorer og Rigsrevisionen nu fast, skriver Politiken og TV 2.

Rigsrevisionen har slet ikke taget stilling til lovligheden af forliget med amerikanske bagmænd. Det fremgår af et skriftligt svar til begge medier.

"Rigsrevisionen har ikke gennemgået forliget med henblik på at vurdere dette (lovligheden, red.), fordi der er tale om en faktuel gennemgang af forliget og ikke en vurdering af indholdet," skriver Rigsrevisionen.

Klaus Frandsen (R), fungerende formand for Statsrevisorerne, bekræfter det samme over for TV2 og Politiken.

Rigsrevisionens notat om forliget i udbyttesagen blev offentliggjort 24. januar og blev fulgt op af en pressemeddelelse fra Skattestyrelsen.

Her lød det, at Skattestyrelsen var i sin gode ret til at indgå forliget.

"Når vi nu ikke har mulighed for bare at offentliggøre forliget, er jeg glad for, at Rigsrevisionen nu har gennemgået det og har vurderet, at det var lovligt at indgå forliget, og at vi har lagt vægt på relevante hensyn," sagde styrelsens fagdirektør Steen Bechmann Jacobsen dengang.

Spørgsmålet, om forliget var lovligt eller ej, er vigtigt, fordi en del af forliget – at bagmænd i USA kan fratrække en bøde på 110 millioner kroner for groft bedrageri mod Danmark – ifølge eksperter er ulovlig.

Forliget på 1,6 milliarder kroner blev præsenteret i slutningen af valgkampen i maj 2019 af daværende skatteminister Karsten Lauritzen (V).

Senere kunne TV 2 og Politiken fortælle, at forliget var indgået med en gruppe bagmænd baseret i New York, der lever et liv i ekstrem luksus.

Sagen udgør en del af den store udbytteskattesag, hvor i alt 12,7 milliarder kroner uberettiget er trukket ud den danske statskasse.

Skattestyrelsen er efter flere storbanker i udbyttesag 

Skatteordførere: Godt at få afdækket fødekæden i udbyttesvindel 

Skat kræver millionerstatning af banker i udbyttesag 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også