PolicyWatch

Europæerne skal dele langt flere data

For at få gang i dataøkonomien vil EU-Kommissionen skabe tillid til, at det er sikkert at dele sine data på tværs af Europa ved at bruge neutrale og gennemsigtige dataformidlere, der skal organisere samling og deling af data.

De to Kommissærer Margrethe Vestager og Thierry Breton fremlagde forslaget til den nye forordning om europæisk datastyring i EU-Kommissionens presserum. | Foto: Pool/Reuters/Ritzau Scanpix

BRUXELLES
Store – som regel amerikanske – teknologivirksomheder, der får kontrol over en masse data, som de kan bruge for egen vindings skyld er ikke populære hos EU-Kommissionen.

Men at data er mange penge værd, er man godt klar over i Bruxelles, og idéen om at bruge dem til at få økonomien til at blomstre er heller ikke fremmed.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

Radioudbud resulterer i 94 nye tilladelser til at drive dab-radio

Et netop afsluttet udbud af en stor mængde ledige pladser på det regionale dab-net har haft noget større tilslutning end tidligere, og i flere områder var der konkurrence om tilladelserne. "Vi har oplevet overvældende stor interesse," siger formand for Radio- og tv-nævnet.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier