PolicyWatch

Det ser svært ud for EU’s fiskeriaftale med Storbritannien

Briterne vil pludselig ikke længere tillade industrifiskeri af tobis og sperling i deres farvand, hvilket er ekstremt vigtigt for de danske fiskere, og fødevareministeren vurderer, at det bliver svært at nå en endelig aftale for 2021, inden den nuværende overgangsaftale udløber med slutningen af marts.

Briterne ønsker pludselig ikke længere at tillade industrielt fiskeri af blandt andet tobis i britisk farvand, hvilket er et kæmpe problem for danske fiskere, der sidder på 94 pct. af EU's fiskekvote i Storbritannien af den fiskeart. | Foto: Graversen Anita/Jyllands-Posten/Ritzau Scanpix

BRUXELLES

Fiskeriet var en af de helt store knaster, da EU og Storbritannien forhandlede en handelsaftale for deres fremtidige forhold efter Brexit, og selvom parterne landede en aftale i sidste øjeblik juleaftensdag, er det tydeligvis ikke blevet lettere at forhandle fiskene.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

Forhandlere spår dansk guldmine i central EU-lovgivning

Forhandlere for Europa-Parlamentets største grupper ser muligheden for ambitiøse, bindende minimumskrav i en kommende revidering af EU's krav til energieffektivisering. "Der er et enormt potentiale for vores virksomheder," konstaterer dansk chefforhandler.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier