PolicyWatch

Verden har rundet 150 millioner coronatilfælde

USA tegner sig for over hvert femte af de bekræftede tilfælde af coronasmitte på verdensplan.

skilt ved vaccine-sted i Mumbai, Indien, der viser, at man er løbet for vacciner.

Verden har rundet 150 millioner bekræftede tilfælde af coronasmitte.

Helt præcist er 150.076.081 mennesker i verden blevet bekræftet som smittede siden pandemiens begyndelse. I alt er 3.161.337 døde.

Det viser en opgørelse fra det amerikanske Johns Hopkins University natten til fredag dansk tid. Det svarer til, at omkring en ud af 50 har fået foretaget en positiv coronatest på verdensplan.

De seneste 50 millioner tilfælde er blevet registreret på bare fire måneder, da verden rundede 100 millioner smittede i slutningen at januar.

De første 50 millioner smittede globalt blev registreret i november. Fra de første smittetilfælde blev bekræftet i januar 2020, gik der tre måneder, før det globale smittetal ramte den første million.

USA tegner sig for over hvert femte af de bekræftede smittetilfælde med knap 32,3 millioner ud af landets cirka 330 millioner indbyggere.

I Indien er det samlede antal personer, som har været registreret som smittede under pandemien, knap 18,4 millioner.

Brasilien ligger nummer tre på listen med næsten 14,6 millioner bekræftede smittetilfælde.

Det kan dog være vanskeligt at sammenligne tal fra forskellige lande, fordi de har forskellige teststrategier. Indien ser i øjeblikket ud til at være det hårdest ramte land i verden, hvis man ser på det totale antal smittede.

På blot en uge er der bekræftet over to millioner nye smittetilfælde i landet, mens det daglige dødstal ligger på omkring 3000. Hospitaler i adskillige byer er løbet tør for ilt, intensivafdelingerne er fyldt til bristepunktet, og stort set alle respiratorer i Indien er i brug.

Tirsdag ankom de første nødhjælpsforsendelser med respiratorer og ilt til covid-19 patienter til Indien fra Storbritannien.

Yderligere hjælp er på vej fra USA, Tyskland, Frankrig og Canada. De danske myndigheder er ligeledes i dialog med både EU og de indiske myndigheder om konkret hjælp til Indien.

Flertal lemper udskældte regler for automatiske nedlukning

SSI: Smitterisiko stiger hvis krav om bordbestilling droppes

Statsministerens sats på mRNA-teknologi udelukker danske vacciner 

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier