PolicyWatch

Macron vil gøre livet så besværligt som muligt for ikke-vaccinerede

Frankrigs præsident vil presse folk til at lade sig vaccinere, men lovforslag møder modstand i parlamentet.

Hvis det står til den franske præsident Emmanuel Macron vil et coronapas ikke længere være tilstrækkeligt til at få lov til at spise på restaurant. | Foto: Johanna Geron/Reuters/Ritzau Scanpix

Frankrigs præsident, Emmanuel Macron, advarer borgere, der ikke er vaccineret mod covid-19, om, at han vil "plage" dem ved at indskrænke deres adgang til væsentlige dele af samfundet.

"Når det gælder ikkevaccinerede, så ønsker jeg virkelig at plage dem. Og vi vil fortsætte med at gøre dette lige til det sidste. Det er strategien," siger Macron til avisen Le Parisien.

Det vil indebære at "begrænse deres adgang til sociale aktiviteter så meget som muligt", tilføjer Macron.

Udtalelserne falder sammen med, at regeringen forsøger at få lovgivning vedtaget i parlamentet, der vil gøre vaccination obligatorisk for at kunne få adgang til kulturelle begivenheder, benytte sig af intercitytog, gå på café eller spise ude.

Hvis regeringen får det, som den ønsker, vil det dermed ikke længere være muligt at få udstedt et coronapas ved at fremvise en nylig negativ coronatest, eller fordi man er kommet sig efter at have været smittet.

Opposition kan ikke lide udspil

Men oppositionen i Nationalforsamlingen bryder sig ikke om udspillet, og den formåede ved en afstemning sent mandag aften at få stoppet debatten om forslaget indtil videre.

Macrons midterparti LREM (Republikken i Bevægelse, red.) har ellers et flertal i Nationalforsamlingen, der er det ene af to kamre i parlamentet. Men da forsamlingen ved håndsrækning skulle stemme om at fortsætte debatten til ud på natten tirsdag, var så mange af partiets medlemmer fraværende, at oppositionen var i flertal og fik standset debatten.

En talsmand for regeringen beskyldte oppositionspolitikerne for at "afspore tidsplanen" for indførelse af et vaccinationspas udelukkende af politiske grunde.

Regeringen stræber efter at få den nye lov indført fra 15. januar.

EU skubber på for fælles regler for corona-vaccinationer

Frankrig suspenderer 3000 uvaccinerede sundhedsansatte 

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier