PolicyWatch

Debat: Vi skal sikre den digitale frihandel

EU bør presse på for, at WTO får vedtaget klare og transparente spilleregler på globalt plan for e-handel, som også kan komme danske virksomheder til gode. Det skriver Malthe Munkøe, analysechef i Dansk Erhverv, og Michael Bremerskov Jensen, chefkonsulent i Dansk Erhverv for international handel, i dette debatindlæg.

Malthe Munkøe, analysechef i Dansk Erhverv, og Michael Bremerskov Jensen, chefkonsulent i Dansk Erhverv for international handel.

Vores økonomi er i stigende grad digital. Verdens mest værdifulde selskaber er de amerikanske og kinesiske tech-giganter, hvis services vi benytter helt naturligt i vores dagligdag. Med e-handlen kan vi med et par museklik handle hos forretninger fra hele verden og få varer leveret lige til døren.

I internationale handelsforhandlinger er det imidlertid ofte nemmere at nå til enighed om toldtariffer og markedsadgang for varer end for tjenesteydelser. Heldigvis er der hos flere centrale aktører i den globale økonomi kommet et stigende fokus på at værne om frie digitale handelsstrømme på tværs af landegrænser.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier