PolicyWatch

Fagbevægelsen undsiger egen formand i spørgsmål om klimaskat

Fagbevægelsen er ikke enig med formand Lizette Risgaard om, at en klimaskat er en god idé, skriver TV 2.

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Lizette Risgaard, der er formand for Fagbevægelsens Hovedorganisation, foreslog for en måned siden, at man skulle indføre en klimaskat. Men forslaget er nu underkendt af hovedorganisationens forretningsudvalg.

Det skriver TV 2.

Forretningsudvalget, der blandt andet består af repræsentanter fra FOA, Dansk Metal og HK, holdt møde for et par uger siden, og her blev forslaget om en klimaskat underkendt.

Lizette Risgaard understreger, at hun stadig mener, at en klimaskat er en god idé, da afgifter på eksempelvis kød, fly eller benzin vil ramme skævt. Konkret forestiller formanden sig, at klimaskatten skal være et bidrag på 35 kr. om måneden.

"Når vi taler om et klimabidrag, taler vi om, hvad der svarer til en kop kaffe latte på en kaffebar. Det vil sige 35 kroner om måneden," siger Lizette Risgaard til TV 2.

Statsminister Mette Frederiksen (S) siger til TV 2, at hun ikke ser et behov for en klimaskat.

"Når vi forhandler overenskomst, kigger vi på det samlede billede" 

Fagbevægelsen vil indføre ny klimaskat 

Mere fra PolicyWatch

Dansk minister vil have mere omfattende krav til soja-dokumentation

Mens EU er på vej om krav om satellit- og GPS-dokumentation på importeret soja at mindske afskovning, er regeringen nu allerede klar til at gå endnu længere. Om få år kan man forhåbentlig også knytte krav til påvirkning af andre økosystemer, siger Lea Wermelin (S) til AgriWatch.

Nye danske gasprojekter gemmer sig under overfladen

Total Energies har allerede annonceret – men udskudt – planer om at udvikle Valdemar Bo Syd og Halfdan Nord. Efter dem ligger også en række andre danske projekter klar i pipelinen, som analysehuset Rystad forventer investeringer i for flere milliarder kroner frem mod 2030.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier