PolicyWatch

Novo-ikon: Lønforargelse skyldes misundelse

Den tidligere topchef i Novo Nordisk gennem mange år Lars Rebien Sørensen mener, at forargelsen over danske cheflønninger skyldes misundelse.

Foto: Finn Frandsen

Lars Rebien Sørensen, der i mange år var topchef i Novo Nordisk, og som af magasinet Forbes blev udråbt til verdens bedste topchef, mener, at forargelsen over topchefernes lønniveauer i de store danske virksomheder er urimelig.

Det skriver Finans.

"Når alt kommer til alt, er forargelsen over direktørlønninger i Danmark begrundet i misundelse," siger Lars Rebien Sørensen til Finans.

Han peger på, at virksomhederne skal kunne rekruttere dygtige ledere, men at aflønningen dog også skal være rimelig til de ledere, som allerede er i virksomhederne, og sammenlignet med andre tilsvarende stillinger.

Den tidligere topchef for Novo Nordisk sidder i dag for bordenden i Danmarks største pengetank, Novo Nordisk Fonden, og herfra opfordrer direktøren imidlertid også til åbenhed om direktørlønningerne.

SF vil lægge loft over topchefers lønninger

Tidligere topchefer advarer mod loft over direktørlønninger 

Rebien i skarp kritik: Klimapartnerskaberne holder dansk erhvervsliv fanget 

Mere fra PolicyWatch

Stribe af danske transportselskaber kritiserer særligt krav i EU-vejpakke

Et nyt EU-krav medfører, at lastbiler hver 8. uge skal vende retur til det land, de er indregistreret i. Det er en sten i skoen på en lang række transportselskaber, som til MobilityWatch fortæller, at de bliver nødt til at køre med tomme lastbiler. Vognmandslobby mener, at selskaberne ”piver.”

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier