PolicyWatch

Tidligere topchefer advarer mod loft over direktørlønninger

Danmark skal kunne konkurrere med udlandet i jagten efter talenter. Derfor er det en dårlig idé at sætte en grænse over direktørlønninger, lyder argumentet fra to tidligere topchefer, Stine Bosse og Lars Rebien Sørensen.

Stine Bosse, tidligere koncernchef i Tryg, mener, at et lønloft over direktørlønninger, som både Socialdemokratiet og SF har foreslået, kan få direktører i Danmark til at forlade deres stilling. | Foto: Emma Sejersen/Ritzau Scanpix

Christiansborg bør droppe ideen om at lægge loft over de danske direktørers lønninger, mener to tidligere topchefer i henholdsvis Tryg og Novo Nordisk, Stine Bosse og Lars Rebien Sørensen. Det skriver Berlingske, efter SF har fremlagt et forslag om lønloft.

Med lønloft bliver det sværere for Danmark at klare sig i den internationale konkurrence, lyder argumentet fra dem begge.

"Det vil få nogen til at rejse, som vi ikke vil have skal rejse. Man kan se, at der er flere store danske virksomheder, som henter deres topchefer i udlandet. Der er international konkurrence. Talentmassen i Danmark er trods alt ikke større med kun fem millioner mennesker," siger Stine Bosse til avisen.

Stine Bosse mener dog, at EU bør se på sagen.

Mere fra PolicyWatch

DI-chef takker af med opfordring til konsolidering hos transportlobbyister

Det er vemodigt, men også det rigtige. Det siger Michael Svane, der efter mere end et årti som direktør i DI Transport snart stopper. I et interview med MobilityWatch fortæller han også, hvorfor juristen endte som lobbyist, hans syn på en ny "tektonisk" brydekamp på transportmarkedet og hans helt store ønske til sektorens mange andre interesseorganisationer.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier