PolicyWatch

Anders Samuelsen siger ja tak til Junckers plan om mere samhandel med Afrika

Formanden for EU-kommissionen, Jean-Claude Juncker, lagde i sin sidste State of the Union-tale op til et tættere handelssamarbejde med Afrika. Danmarks udenrigsminister bakker op om planerne, mens Dansk Erhverv savner konkrete initiativer fra EU-Kommissionen.

Udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) ser potentiale for danske virksomheder ved et øget samhandel med Afrika, som EU's kommissionsformand lægger op til. | Foto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix

Den danske udenrigsiminister Anders Samuelsen (LA) ser et potentiale for danske virksomheder, hvis det lykkes for EU-Kommissionen at styrke samhandlen mellem Europa og Afrika, som kommissionsformand Jean-Claude Juncker lagde op til i sin State of the Union-tale onsdag formiddag.

"Jeg er helt enig i, at vi skal arbejde for at styrke EU’s samhandel med Afrika. Det er både i vores egen og afrikanernes interesse. Hvis vi kan være med til at skabe øget vækst og jobskabelse i Afrika, giver det incitament for unge afrikanere til at skabe sig en fremtid i deres hjemlande. Og dermed mindsker vi migrationspresset på Europa. Det er god politik. Og så betyder det samtidig muligheder for danske virksomheder på de afrikanske markeder," skriver Anders Samuelsen i en mail til PolicyWatch.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier