PolicyWatch

Støjberg: Tossede regler er stopklods for udenlandsk arbejdskraft

En lempeligere fast track-ordning, et eftersyn af positivlisten og en afskaffelse af kravet om dansk bankkonto. Afbureaukratisering skal gøre det lettere for danske virksomheder at rekruttere udlændinge, siger udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) i et interview med PolicyWatch.

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V). | Foto: Mads Dalegaard/Ritzau Scanpix

Danske virksomheder, der må opgive at ansætte drømmekadidaten i udlandet, fordi løn skal udbetales til en dansk bankkonto, en positivliste, der kan nå at ændre sig, inden virksomheder har ansat deres kandidat, og en fast track-ordning, hvor selv små og utilsigtede fejl kan betyde bøder og udelukkelse fra ordningen i to år.  

Det er for svært og bøvlet for danske virksomheder at ansætte kvalificeret udenlandsk arbejdskraft, lyder det fra udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) forud for regeringens rekrutteringsudspil, der er lige på trapperne.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

Midtjylland åbner hospitaler for at fastholde spin-outs

Region Midtjylland inviterer life science-virksomheder ind på regionens hospitaler for at afprøve produkter og ideer i en tidlig fase. Det sker især for at fastholde de mange spin-outs fra Aarhus Universitet, som ellers ofte etablerer sig uden for regionen.

Kollerup om konkurrencerapport: "Alarmerende læsning"

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) har selv bestilt den rapport om konkurrencen i banksektoren, som han nu kalder alarmerende læsning. Hvad der skal ske på området, har han ikke umiddelbart noget svar på, oplyser han i et skriftligt svar.

Finansforbundet afviser kritik af høje lønninger i bankverdenen

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen påpeger i ny rapport, at bankbranchen er i top, hvad angår andelen af lønnen, der ikke kan forklares med uddannelse eller erfaring. Det kan være indikation på ineffektiv konkurrence, mener styrelsen. Finansforbundet er uenig i påstanden.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier