PolicyWatch

Finansministeriet tror på 800 ekstra par hænder fra lavere beløbsordning - men effekten er usikker

Det står hen i det uvisse, hvor mange flere udlændinge der vil komme til Danmark for at arbejde, hvis regeringen får held med at sænke beløbsordningen, viser svar fra Finansministeriet. Det bedste bud er, at det over tid vil øge antallet af udlændinge i Danmark med 800 personer.

Integrationsminister Inger Støjberg (V) og beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) præsenterede regeringens rekrutteringsudspil for to uger siden. | Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

En hjørnesten i regeringensudspil om rekruttering af udenlandsk arbejdskraft har så usikker en effekt, at regeringen ikke tør lægge sig fast på, hvor mange ekstra par hænder det vil sikre til danske virksomheder.

Da integrationsminister Inger Støjberg (V) og beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) fremlagde rekrutteringsudspillet i sidste uge var et af de største tiltag, at den såkaldte beløbsordning skal sænkes fra 418.000 kr. til 330.000 kr. for udlændinge fra 12 udvalgte lande, der vil arbejde i Danmark.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

Midtjylland åbner hospitaler for at fastholde spin-outs

Region Midtjylland inviterer life science-virksomheder ind på regionens hospitaler for at afprøve produkter og ideer i en tidlig fase. Det sker især for at fastholde de mange spin-outs fra Aarhus Universitet, som ellers ofte etablerer sig uden for regionen.

Kollerup om konkurrencerapport: "Alarmerende læsning"

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) har selv bestilt den rapport om konkurrencen i banksektoren, som han nu kalder alarmerende læsning. Hvad der skal ske på området, har han ikke umiddelbart noget svar på, oplyser han i et skriftligt svar.

Finansforbundet afviser kritik af høje lønninger i bankverdenen

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen påpeger i ny rapport, at bankbranchen er i top, hvad angår andelen af lønnen, der ikke kan forklares med uddannelse eller erfaring. Det kan være indikation på ineffektiv konkurrence, mener styrelsen. Finansforbundet er uenig i påstanden.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier