PolicyWatch

Finansministeriet tror på 800 ekstra par hænder fra lavere beløbsordning - men effekten er usikker

Det står hen i det uvisse, hvor mange flere udlændinge der vil komme til Danmark for at arbejde, hvis regeringen får held med at sænke beløbsordningen, viser svar fra Finansministeriet. Det bedste bud er, at det over tid vil øge antallet af udlændinge i Danmark med 800 personer.

Integrationsminister Inger Støjberg (V) og beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) præsenterede regeringens rekrutteringsudspil for to uger siden. | Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

En hjørnesten i regeringensudspil om rekruttering af udenlandsk arbejdskraft har så usikker en effekt, at regeringen ikke tør lægge sig fast på, hvor mange ekstra par hænder det vil sikre til danske virksomheder.

Da integrationsminister Inger Støjberg (V) og beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) fremlagde rekrutteringsudspillet i sidste uge var et af de største tiltag, at den såkaldte beløbsordning skal sænkes fra 418.000 kr. til 330.000 kr. for udlændinge fra 12 udvalgte lande, der vil arbejde i Danmark.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

DI bifalder ny finanslovsaftale uden flyafgift

Hos DI Transport er direktør Michael Svane glad for, at en flyafgift ikke fandt vej til ny finanslov. Organisationen mener dog, at andre elementer i delaftale giver en "startbane" for grøn omstilling af luftfarten.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier