PolicyWatch

Hver fjerde kommune når regeringens jobmål for flygtninge

Det lykkes i højere grad at få flygtninge i job i kommunale stillinger og private virksomheder.

Arkivfoto 2016 af Muhiddin Al-Sheikh (th), der arbejder som murer. | Foto: Asger Ladefoged/Scanpix 2016

22 ud af landets 98 kommuner har opfyldt regeringens mål om at få halvdelen af alle flygtninge i job inden for tre år, efter at de kommer til Danmark.

Det viser en analyse fra den centrum-venstre-orienterede tænketank Cevea ifølge Politiken. Opgørelsen tæller alle ansættelser med, uanset om der er støtte involveret eller ej.

Selv om en stor majoritet af kommuner stadig ikke opfylder målet, skal tallene ses i lyset af, at ingen kommuner opfyldte målet for to år siden.

Det går særligt godt i Region Hovedstadens 29 kommuner. Ti af dem er med blandt de 22 kommuner, som når målet. Ikke mindst Københavns Kommune, der har fået 53 procent af flygtninge i arbejde inden for tre år. 

Noget tyder på, at en lang række kommuner står klar til at gøre de 22 kommuner kunsten efter. I 39 andre kommuner er 40 procent eller flere af flygtningene i arbejde inden for tre år ifølge Ceveas analyse.

Politiken skriver, at "flere af kommunerne" er enten et eller to procentpoint fra at nå regeringens mål.

Der er dog en betragtelig forskel på, hvor godt det går med at få henholdsvis mandlige og kvindelige flygtninge i arbejde.

På landsplan tjener 53 procent af de mandlige flygtninge deres egen løn inden for tre år. Det står i skarp kontrast til, at det er lykkedes at få 18 procent af de kvindelige flygtninge i arbejde.

/ritzau/

Mere fra PolicyWatch

Midtjylland åbner hospitaler for at fastholde spin-outs

Region Midtjylland inviterer life science-virksomheder ind på regionens hospitaler for at afprøve produkter og ideer i en tidlig fase. Det sker især for at fastholde de mange spin-outs fra Aarhus Universitet, som ellers ofte etablerer sig uden for regionen.

Kollerup om konkurrencerapport: "Alarmerende læsning"

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) har selv bestilt den rapport om konkurrencen i banksektoren, som han nu kalder alarmerende læsning. Hvad der skal ske på området, har han ikke umiddelbart noget svar på, oplyser han i et skriftligt svar.

Finansforbundet afviser kritik af høje lønninger i bankverdenen

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen påpeger i ny rapport, at bankbranchen er i top, hvad angår andelen af lønnen, der ikke kan forklares med uddannelse eller erfaring. Det kan være indikation på ineffektiv konkurrence, mener styrelsen. Finansforbundet er uenig i påstanden.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier