Kristian Jensen lover at fortsætte reformkursen: Det har været en succes

Finansminister Kristian Jensen (V) kalder reformkursen siden 2006 for en "klokkeklar succes" og lover at fortsætte ad samme vej. Spørgsmålet er, hvor store reformerne bliver.
Finansminister Kristian Jensen (V) vil fortsætte reformkursen, siger han i sin tale på Venstres landsmøde. | Foto: Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix
Finansminister Kristian Jensen (V) vil fortsætte reformkursen, siger han i sin tale på Venstres landsmøde. | Foto: Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix

Mens statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) insisterede på at tale Venstres politik op i sin landsmødetale, så var der anderledes fjendtlige toner fra Venstres næstformand og landets finansminister, Kristian Jensen, da han skulle tale til de samlede Venstrefolk i Herning Kongrescenter.

Kristian Jensen brugte nemlig sit talekrudt på at skyde Socialdemokratiets manglende lyst på nye økonomiske reformer ned, mens han fremhævede, at Venstre vil fortsætte med at lave reformer.

"Danmark skal fortsætte den reformkurs, der har givet os så stor succes. Det vil Venstre. Mette Frederiksen, Hvad vil du egentlig? Sig frem," lød det fra Kristian Jensen på landsmødets talerstol.

Angriber skatteplaner fra S

Finansministeren angreb, at Socialdemokratiet vil kæmpe for skat på arbejdsgiverbetalt telefon, højere skat på generationsskifte i virksomheder, skat på Netflix og afgift på at gå i biografen.

"Danmark har ikke brug for den slags nye byrder på befolkningen. Det bedste, man kan gøre for børnene - det er at give deres far og mor et job. Det sker ikke ved at lægge nye byrder på erhvervslivet," sagde Kristian Jensen.

I fredagens udgave af Berlingske sagde Kristian Jensen, at tiden med store reformer er forbi.

Men i sin landsmødetale slog han fast, at reformpolitikken har virket, og at Venstre vil fortsætte ad den vej.

"Lad mig - afslutningsvis - slå fast, at Venstre vil mere. Vi vil fortsætte reformkursen. Vi vil fortsætte med at gøre Danmark tryggere, rigere og friere," lød det fra Kristian Jensen.

Djævlen ligger dog som bekendt i detaljen, og Kristian Jensen nævner ikke noget om, at Venstre vil arbejde for "store" reformer efter et folketingsvalg. Det er dog selv sagt elastik i metermål, hvornår en reform er stor eller ej.

Lille svirp til Støjberg

Det helt store fokus på Venstres landsmøde i Herning har handlet om, hvad der skal ske med partiet, når Lars Løkke Rasmussen en dag ikke er formand mere.

Den naturlige arvefølge er, at Kristian Jensen vil blive den næste formand for partiet. Men den plan har integrationsminister Inger Støjberg (V) sået tvivl om, efter hun i et interview med Altinget har svaret følgende på, om hun kunne tænke sig at blive formand for Venstre:

"Man skal både have evnen, lysten og viljen. Jeg ved ikke, om jeg har evnen og lysten. Men jeg ved, at hvis det kom dertil, så ville jeg have viljen,” sagde hun i interviewet.

Udtalelsen er siden blevet gentaget i Jyllands Posten, og det har fået journalisterne i Herning til at jagte kommentarer fra både Lars Løkke Rasmussen, Kristian Jensen og Inger Støjberg og en masse andre Venstrefolk om formandsposten i partiet.

I sin landsmødetale tog Kristian Jensen en anelse til genmæle ved at bruge Inger Støjbergs ord i forhold til, hvordan Venstre vil føre økonomisk politik.

"I Venstre gør vi vores hjemmearbejde. Vi laver vores lektier. Vi har svarene - vi har viljen - og vi har evnen," lød det fra Kristian Jensen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også