PolicyWatch

Topchef bliver formand for ny bestyrelse for erhvervsfremme

På trods af kritik fra regioner og flere virksomhedsledere har Folketinget vedtaget nyt erhvervsfremmesystem. Centralt for systemet bliver Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse, som har fået prominent topchef som formand.

Falcks topchef Jakob Riis. | Foto: Novo Nordisk/PR

Regeringen har med stemmer fra Dansk Folkeparti vedtaget et nyt erhvervsfremmesystem.

Som en del af aftalen skal der oprettes tværkommunale erhvervshuse og etableres en digital erhvervsfremmeplatform. Samtidig etableres en ny central erhvervsfremmebestyrelse, der overtager ansvaret fra de regionale vækstfora.

Erhvervsminister Rasmus Jarlov (K) har udpeget topchef i Falck Jakob Riis som ny formand for erhvervsfremmebestyrelsen.

"Det er på tide og godt for virksomhederne, at erhvervsfremmeindsatsen bliver forenklet og moderniseret. Med Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse får indsatsen et sammenhængende strategisk fokus, der kan give meget større effekt for erhvervsudviklingen – både lokalt og på tværs af landet," udtaler Rasmus Jarlov i en pressemeddelelse.

Læs interview med Jakob Riis her: Falck-topchef vil samle ombrust system for erhvervsfremme i slagkraftige klumper

Det nye erhvervsfremmesystem er ellers blevet kritiseret for netop at gå ud over den lokale erhvervsfremmeindsats, fordi de seks regionale vækstfora nedlægges.

Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse overtager den indsats, der før blev varetaget af de 147 medlemmer af de seks regionale vækstfora og Danmarks Vækstråd.

"Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse får derfor til opgave at udfærdige en sammenhængende strategi for den decentrale erhvervsfremmeindsats og for at sætte gang i og finansiere tiltag, der understøtter strategien," skriver Erhvervsministeriet i meddelelsen.

Der er udpeget 17 medlemmer til Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.

Mere fra PolicyWatch

DSB's milliarddyre eltog bliver forsinket

De 100 eltogssæt, som DSB har bestilt fra franske Alstom, og som er den største ordre i selskabets historie, bliver forsinket op mod et halvt år. Flere faktorer ligger bag, lyder det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier