PolicyWatch

Klimaminister ville udflytte Klimarådet

Ifølge Informations oplysninger har klimaminister Lars Christian Lilleholt forsøgt at flytte Klimarådet væk fra hovedstaden.

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Klimaminister Lars Christian Lilleholt (V) skulle angiveligt have foreslået at flytte Klimarådet ud af København efter forgæves at have forsøgt at få nedlagt rådet, fortæller en anonym kilde til Information, der også er i besiddelse af mails, der bekræfter oplysningerne.

Foreslaget kom på bordet, da regeringen forhandlede om den seneste runde af udflytninger af statslige arbejdspladser. Ifølge Informations oplysninger skulle Venstre desuden have forsøgt at overtale Konservative og LA til at nedlægge Klimarådet, da der blev forhandlet om regeringsgrundlaget i 2016. Tre kilder fortæller til dagbladet, at det i begge tilfælde var Konservative, der satte sig imod.

Det sætter udskiftningen af Peter Birch Sørensen, tidl. formand for Klimarådet, i nyt lys, lyder det fra SF's formand, Pia Olsen Dyhr, der får opbakning fra Jens Joel, klimaordfører for Socialdemokratiet.

"Det er efterhånden tydeligt, at regeringen har forsøgt at stække Klimarådet på mange forskellige måder," siger Pia Olsen Dyhr til Information.

Klimaminister Lars Christian Lilleholt har ikke ønsket at kommentere historien over for Information.

Ministerium kendte kritisk rapports indhold før udskiftning af klimavismand

S kræver Lilleholt i samråd om opsagt klimaformand 

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier