Skatteministeren klar til at justere boligjobordning

Danskerne har fået fradrag for over 11 mia. kr. via boligjobordningen på to år. Nu er skatteministeren åben for at justere ordningen.
Skatteminister Karsten Lauritzen (V). | Foto: PR/DI Digital/Hans Søndergaard
Skatteminister Karsten Lauritzen (V). | Foto: PR/DI Digital/Hans Søndergaard

Skatteminister Karsten Lauritzen (V) melder sig klar til at diskutere, om det skal være frit for den enkelte, om fradraget i boligjobordningen skal bruges til service- eller håndværkerydelser.

Som reglerne er i dag, er det samlede maksimale fradrag på cirka 18.000 kr. delt op, så man kan bruge 6000 kr. på serviceydelser som for eksempel børnepasning og rengøring, mens man kan trække 12.000 kr. fra for håndværkerydelser. Men Karsten Lauritzen vil gerne se op, om det skal laves om.

"Regeringen vil gerne være med til at forbedre ordningen yderligere, men det kræver selvfølgelig finansiering," skriver skatteministeren 11. januar i et Folketingssvar til Dansk Folkepartis Dennis Flydtkjær.

En måde at forbedre ordningen på kan være at indføre større mulighed for den enkelte til selv at vælge, om det samlede fradrag på 18.000 kr. skal bruges på service- eller håndværksydelser, mener skatteministeren.

"Samfundsøkonomisk kan der især argumenteres for at forbedre fradraget for serviceydelser. Der vil således navnlig være gunstige strukturvirkninger i form af mindsket sort arbejde og øget arbejdsudbud ved en forbedring af fradraget for serviceydelser," skriver Karsten Lauritzen.

Ifølge Karsten Lauritzen vil finansieringsbehovet desuden være væsentligt mindre ved en forbedring af fradraget for serviceydelser end ved en generel udvidelse af ordningen.

Fradrag for 11 mia. kr.

Statskassen har via boligjobordningen langet fradrag for over 11 mia. kr. over disken til danskere, der har købt ydelser hos blandt andet håndværkere og rengøringsfirmaer fra 2015 til 2017.

Det viser en opgørelse, skriver Skatteministeriet i en pressemeddelelse.

"Jeg er glad for, at så mange danskere benytter boligjobordningen. Den bidrager til aktivitet i hele landet og hjælper samtidig hundredtusinder af danskere til at få lavet mere energivenlige boliger og letter hverdagen gennem fradrag til energirenovationer, børnepasning og rengøring," udtaler Karsten Lauritzen i meddelelsen.

Regeringen og Dansk Folkeparti (DF) gjorde som led i aftalen om finansloven for 2018 ordningen permanent.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også