PolicyWatch

Opposition bakker DF-ordfører op i sag om forhalede kvoteregler

Socialdemokratiet og Alternativet bakker Dansk Folkepartis Ib Poulsen op i beskyldningerne om, at fiskeriminister Eva Kjer Hansen har forhalet nye regler rettet mod storfiskere af østers og muslinger i Limfjorden.

Dansk Folkepartis fiskeriordfører Ib Poulsen er ikke alene om at mene, at fiskeri- og ligestillingsminister Eva Kjer Hansen bør forklare, hvorfor det har taget lang tid at indføre nye regler, som skal være med til at begrænse storfiskeres adgang til muslinger og østers i Limfjorden.

Ifølge Berlingske bakker Socialdemokratiets fiskeriordfører Simon Kollerup og Alternativets fiskeriordfører Roger Matthisen op om kritikken, der blandt andet går på, at en af storfiskerne i Limfjorden nåede at benyttes sig af muligheden for at købe kvoter op, inden de nye regler trådte i kraft i december.

"Jeg husker meget tydeligt, hvordan vi i sommeren 2018 blev gjort opmærksomme på risikoen for, at nogle af de største fiskere ville kunne hamstre muslinge- og østerslicenser. Derfor blev sagen taget op på ordførermøder allerede i august. Vi havde som politisk flertal i Folketinget et ønske om, at bekendtgørelsen skulle ud hurtigst muligt, fordi der skulle lukkes for kvotekonger på Limfjorden," siger Simon Kollerup til avisen.

Eva Kjer Hansen har ikke ønsket at udtale sig.

Denne artikel er leveret af PolicyWatchs søstermedie FødevareWatch.

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier