PolicyWatch

Jarlov efterlyser byrder: "Jeg har brug for flere forslag"

Erhvervsminister Rasmus Jarlov (K) leder efter byrder for erhvervslivet og opfordrer virksomheder til at skrive til ham, hvis de oplever unødvendigt bøvl.

Erhvervsminister Rasmus Jarlov (K). | Foto: Ritzau Scanpix/Jens Dresling

Danske virksomheder skal til tasterne og skrive til erhvervsminister Rasmus Jarlov (K), hvis de oplever unødvendigt bøvl.

Opfordringen kommer fra ministeren selv, der i Dansk Industri nyhedsbrev, DI Business, siger, at han gerne vil have flere input i jagten på byrder.

"Jeg har brug for flere forslag. Der er stadig meget utilfredshed med bureaukratiet, men vi har i ministeriet brug for flere konkrete input. Alle forslag bliver taget seriøst," udtaler Rasmus Jarlov til DI Business.

Regeringen har et mål om at fjerne administrative byrder for erhvervslivet for 4 mia. kr. inden 2020. Ifølge den seneste opgørelse fra Erhvervsministeriet er der fjernet byrder for 1,3 mia. kr., og derfor mangler Rasmus Jarlov stadig at fjerne byrder for 2,7 mia. kr.

Erhvervsministeren er på vej med et udspil, der skal bringe regeringen tættere på sin målsætning. Og som Rasmus Jarlov sagde til PolicyWatch i sidste uge, er det lige på trapperne.

"Regeringen kommer med forslag, som tager os meget langt ad vejen. Målet om at lette byrder for 4 mia. kr. er inden 2020. Så vi har stadig resten af 2019 til at komme det sidste stykke for at nå vores eget mål. Vi kommer snart med noget, som kan tage os det meste ad vejen. Jeg kan jo ikke garantere, at det bliver vedtaget. Det har jeg ikke magt til at beslutte, fordi det skal Folketinget beslutte. Men regeringen kommer i hvert fald med forslag, der tager os det meste ad vejen," sagde Rasmus Jarlov til PolicyWatch.

Dansk erhvervsliv kommer allerede med input om unødvendigt bøvl igennem Virksomhedsforum for Enklere Regler.

Men det kan ikke stå alene, mener Rasmus Jarlov, der i starten af december henvendte sig direkte til landets mindre virksomheder med en opfordring om at skrive direkte til ministeren med konkrete forslag til byrder.

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier