PolicyWatch

Danskernes trang til deltid kan slå kæmpehul i statskassen

Hvis danskerne fortsætter tendensen med at forkorte arbejdstiden, vil det i 2040 skabe et hul på 50 mia. kr. på de offentlige finanser, vurderer Kraka og Deloitte.

Peter Mogensen, direktør i Kraka. | Foto: Ritzau Scanpix/Kenneth Lysbjerg Koustrup

Tanken om at holde lidt mere fri kan være tillokkende, men det har en negativ slagside for de offentlige finanser.

En analyse, som Kraka og Deloitte har lavet, viser, at hvis danskerne fortsætter med at arbejde mindre og mindre, vil det i 2040 slå et hul i de offentlige finanser på 50 mia. kr.

Det skriver Finans.

"Opfører folk sig, som de plejer, vil det betyde, at man i 2040 arbejder to timer mindre om ugen. Det giver et hul i kassen i forhold til diskussionen af holdbarheden i dansk økonomi, som der ikke er taget højde for," siger Peter Mogensen, direktør i Kraka, til mediet.

Kraka har set på udviklingen i danskernes arbejdstid siden 2000 og vurderer, at tendensen vil fortsætte. Dengang arbejdede danskerne 1466 timer om året mod 1408 timer om året i 2017.

Mere fra PolicyWatch

Bredt flertal vil af med gas fra 2035 grundet Rusland

Rusland har for stor indflydelse, og derfor vil bredt flertal i Folketinget med gas fra 2035 ifølge ny aftale. Dansk Fjernvarme glæder sig over aftalen. Men det skorter med hjælp til landets boligejere, lyder det. (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier