PolicyWatch

Beskæftigelsen stiger og stiger - men folk arbejder på deltid

I 2018 arbejdede danskerne i gennemsnit 50 timer mindre om året end i 2011.

Selvom flere kommer i arbejde, så falder den gennemsnitlige arbejdstid i Danmark. | Foto: Ritzau Scanpix/Joachim Adrian

Der er fuld knald på jobkedlerne i Danmark, men træerne vokser ikke ind i himlen for arbejdskraftshungrende virksomheder.

Fordi selvom beskæftigelsen stiger måned efter måned, så arbejdede danskerne i gennensnit mindre i 2018 end i 2011, viser en analyse fra DI, som Berlingske omtaler.

I 2011 arbejdede danskerne i gennemsnit 1440 timer om året, mens det tal var faldet til 1390 timer i 2018 - et fald på cirka 4 pct.

Torben M. Andersen, der er professor i økonomi på Aarhus Universitet samt tidligere overvismand, er ikke så overrasket over udviklingen.

"En af de ting, der er i spil, er, at når beskæftigelsen er stigende og bliver meget høj, så kommer de ekstra reserver i spil og får arbejde. Det vil typisk være personer med en lavere arbejdstid end gennemsnittet. Derved kommer den gennemsnitlige arbejdstid til at falde. Men det betyder ikke, at de personer, som er i job, arbejder mindre," siger Torben M. Andersen til Berlingske.

Mere fra PolicyWatch

K-ordfører: Regeringen har spildt tiden med nu skrottet lovforslag

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er blevet bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, at lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier