Alternativets medlemmer vil have ny politisk leder efter "dårligt" valg

En evaluering af valgresultatet er på vej, siger Uffe Elbæk til Jyllands-Posten. "Når det er sagt, er jeg stolt af alle vores kandidater og den valgkamp, vi har kørt i fællesskab."
Uffe Elbæk, politisk leder for Alternativet. | Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix.
Uffe Elbæk, politisk leder for Alternativet. | Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix.

Der pågår en heftig intern debat i Alternativet om Uffe Elbæks lederskab. Det bekræfter en række centrale personer i partiet ifølge Jyllands-Posten.

Det sker efter blandt andet efter partiets nu tidligere politiske ordfører Carolina Magdalene Maier har kritiseret Uffe Elbæks ledelse på sin Facebook-side og i et interview med Berlingske.

"Jeg mener personligt, at Alternativets dårlige valgresultat kalder på intern refleksion og granskning. Vi burde have stået bedre til dette valg, ingen tvivl om det. Så jeg håber, at den ærlige snak bliver taget, og at der træffes de nødvendige konsekvenser af den," skriver Carolina Magdalene Maier på sin Facebook-side 6. juni.

Hun håber, at der nu bliver lavet en grundig analyse og evaluering af, hvad der er sket og gået galt, siger hun i et interview med Berlingske lørdag.

"Og så håber jeg, at man måske tænker over, at der skal komme en ny politisk leder inden for en overskuelig fremtid."

Uffe Elbæk selv skriver i et skriftligt svar til Jyllands-Posten, at der er en evaluering på vej:

"Allerede til vores landsmøde lige før valget lagde jeg op til en diskussion af, hvordan vi internt organiserer os fremadrettet. Det står jeg naturligvis ved, ligesom jeg selvfølgelig synes, at vi skal evaluere valgresultatet, og det forløb er i øvrigt allerede planlagt. Men når det er sagt, er jeg stolt af alle vores kandidater og den valgkamp, vi har kørt i fællesskab."

Også Maja Krog, Alternativets tidligere medlem af borgerrepræsentationen i København, og Nicolai Kobberup Larsen, medlem af Alternativet og formand for Venligboerne i København, efterlyser handling, skriver Jyllands-Posten.

Maja Krog nævner desuden Caroline Magdalene Maier, der ved valget ikke fik en plads i Folketinget, som en mulig ny politisk leder.

I dag søndag skriver Carolina Magdalena Maier i et nyt Facebook-opslag, at hendes udtalelser om Uffe Elbæks ledelse ikke skal ses som et angreb på den nuværende leder eller et forsøg på at køre sig selv i stilling som ny politisk leder.

"Alternativets politiske leder skal vælges blandt dens folketingsgruppe – bare for at få det på plads," skriver hun.

Flere profiler siger farvel til Folketinget

Analyse: Først nu bliver det for alvor spændende

Partiledere strides om at finde penge til velfærd

Alternativet vil gøre kollektiv trafik 30 procent billigere 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også