Alex Vanopslagh bliver ny leder af Liberal Alliance

Alex Vanopslagh afløser Anders Samuelsen som leder af Liberal Alliance. "Vi har et stort arbejde foran os med at genoprette tilliden til Liberal Alliance," udtaler den nye leder. (Opdateret)
Alex Vanopslagh. | Foto: Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix.
Alex Vanopslagh. | Foto: Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix.
AF RITZAU

Alex Vanopslagh bliver ny politisk leder af Liberal Alliance i stedet for Anders Samuelsen. 

Den 27-årige nyvalgte folketingspolitiker har fået de øvrige folketingsmedlemmers opbakning til at stå i spidsen for partiet, der mistede ni mandater ved valget og nu er nede på fire.

"Jeg er glad, ydmyg og beæret over, at en enig folketingsgruppe har peget på mig som ny politisk leder. Vi har et stort arbejde foran os med at genoprette tilliden til Liberal Alliance. Vi skal tage fat på et nyt kapitel og genoptage den liberale værdikamp. Det arbejder glæder jeg mig til at være i spidsen for," siger Vanopslagh i pressemeddelelsen.

Alex Vanopslagh var i en årrække formand for Liberal Alliances Ungdom og er medlem af Københavns Borgerrepræsentation med bopæl i Vanløse.

Han er opvokset i Struer, er 27 år gammel og far til en søn på tre år.

Og selv om han er den yngste i partiets folketingsgruppe, så føler han sig tryg ved at have tre erfarne kolleger med om bord.

"Jeg tror, at jeg kan appellere til mange borgerligt-liberale vælgere. Vi skal stå fast på vores værdier og gå benhårdt efter at opnå resultater. Vi skal sætte nogle dagsordener, og så skal vi samles med de andre partier og finde ud af, hvilket borgerligt projekt vi skal have, når vi kommer til magten igen," siger Vanopslagh søndag til TV2 News.

Anders Samuelsen valgte at trække sig som formand for partiet dagen efter valget, hvor partiet gik fra en vælgertilslutning på 7,5 pct. og til 2,3 pct.

Han pegede selv på Simon Emil Ammitzbøll-Bille som sin efterfølger, men økonomi- og indenrigsministeren afviste at være interesseret.

De to øvrige MF'er, Henrik Dahl og Ole Birk Olesen, meldte også hus forbi og pegede i stedet på Vanopslagh som den mest oplagte formandskandidat.

Den nye formand har efter eget udsagn intet at udsætte på sin forgænger.

"Jeg kommer ikke til at hoppe med på en leg, hvor jeg træder på folk, der har stiftet det her parti. Havde det ikke været for Anders, så havde det borgerligt-liberale Danmark været fattigt. Så havde vi stået tilbage med Venstre, og det taler for sig selv," siger han til TV2 News.

Folketingsgruppen konstituerer sig formelt først på tirsdag.

(Artiklen er opdateret kl. 15.40 med kommentarer fra Vanopslagh til TV2 News.)

LA's nye leder rager i vejret på flere måder 

Folketingsgruppe bakker op om Vanopslagh som ny LA-leder

Ammitzbøll-Bille vil ikke være partileder for LA

Afgående Samuelsen peger på sin højre hånd som ny leder

Anders Samuelsen trækker sig som partileder 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også