DF sår tvivl om Ellemann som statsminister

Udenrigspolitikken og især Venstre-formand Jakob Ellemann-Jensen får nu DFs formand Kristian Thulesen Dahl til at sætte spørgsmålstegn ved, om Venstre-formanden også er automatisk kandidat til statsministerposten. Det skriver Berlingske.
Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

Især Venstres toner i udlændingepolitikken får nu DF til at så tvivl om, hvorvidt Jakob Ellemann-Jensen nu også er en statsministerkandidat.

Det skriver Berlingske lørdag.

Ifølge avisen skulle det især være et interview i Weekendavisen, hvor V-formandens holdning til den stramme udlændingepolitik bliver udfordret.

"Sagen er den, at det er derfor, vi har sagt, at vi ville ændre attitude i forhold til statsministerkandidat. Vi vil tillade os at gøre op med den praksis med per automatik bare at pege på Venstres formand, siger Kristian Thulesen Dahl til avisen og fortsætter.

"Vi bestemte os for, at fremover gør vi det med betingelser. Og det her er et af de områder, hvor det vil være helt, helt oplagt, at Dansk Folkeparti går ind og stiller nogle krav, hvis vi kommer i en situation med et borgerligt flertal."

Blå partiledere vil have Ellemann til at tegne V-linjen op

Energistyrelsen anbefaler forlængelse af bredbåndspuljen i længe ventet redegørelse

Nye krav til dyretransporter koster 21 mio. kr. 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også