Venstre bakker op om tiltag mod coronavirus

V-formand Jakob Ellemann-Jensen opfordrer til, at danske virksomheder ikke bliver ramt af skattestigninger.
De politiske uenigheder er gemt væk og Venstre støtter statsministerens initiativer for at bekæmpe coronavirus. | Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
De politiske uenigheder er gemt væk og Venstre støtter statsministerens initiativer for at bekæmpe coronavirus. | Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Af Ritzau

Der er forsonlig stemning i Folketingssalen mellem statsminister Mette Frederiksen (S) og Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, under statsministerens spørgetime tirsdag. 

Statsministeren bruger hele sin taletid indledningsvis til at tale om situationen med coronavirus, der udvikler sig hurtigt, også i Danmark. 

Der kommer blandt andet hastelovgivning på sundhedsområdet og erhvervsområdet på grund af coronavirus, fortæller statsministeren. 

"Hvis for mange danskere bliver smittet, kan kapaciteten i sundhedsvæsenet ikke følge med," siger Mette Frederiksen.

Tidligere tirsdag blev det offentliggjort, at antallet af coronasmittede danskere er steget til 156. 

"Venstre er klar til at bakke op om det, som myndigheder og regeringen mener, der skal til," siger Jakob Ellemann-Jensen.

Venstre-formanden opfordrer samtidig til, at man i den nuværende situation ikke kommer med hjælpepakker til virksomhederne og på samme tid laver skattestigninger. 

Der er ingen planer om skattestigninger lige nu, svarer statsministeren. 

Hun siger, at regeringen tirsdag eftermiddag vil præsentere tiltag, der skal hjælpe især små virksomheder i forhold til mangel på likviditet.

Tidligere tirsdag sagde Mette Frederiksen under et pressemøde i Statsministeriet, at al flytrafik fra områder hårdt ramt af coronavirus bliver indstillet fra i dag, tirsdag.

Regeringen opfordrer desuden til, at man så vidt muligt undgår kollektiv trafik i myldretiden for at inddæmme coronasmitte.

Spørgetimen blev midlertidigt afbrudt nærmest fra begyndelsen, fordi klimaaktivister fra tilhørerpladserne kom med tilråb ned mod politikerne.

Det sker på dagen, hvor regeringen har afholdt de første indledende møder med Folketingets partier undtagen Nye Borgerlige og Liberal Alliance om en klimahandlingsplan. 

Mette Frederiksen siger, at klimaforhandlingerne ikke vil blive forsinket, selv om situationen med coronavirus kræver meget fokus nu og i den kommende tid. 

Hun oplyser efter spørgetimen, at forhandlingerne om en udligningsreform for Danmarks 98 kommuner ligeledes fortsætter i Finansministeriet. 

Hun siger samtidig, at hun selv i øjeblikket næsten udelukkende er fokuseret på situationen med coronavirus.

Jakob Ellemann-Jensen er enig i, at udligningsforhandlingerne skal gå videre.

"Vi bør fortsætte med de forhandlinger, der i gang," siger Venstre-formanden.

Statsministeren skal til EU-topmøde på telefon om corona

Mette Frederiksen varsler corona-hjælp til dansk erhvervsliv

Økonom: Svært at stimulere økonomien i corona-tider  

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også