PolicyWatch

Minister: Producenter skal selv betale for nye emballagekrav

De danske producenter skal forberede sig på selv at bære regningen ved udvidede krav til indsamling af emballage, fastslår Lea Wermelin (S).

Foto: Jens Dresling

Landets plastikproducenter kan godt indstille sig på selv at skulle finansiere den senere indsamling af egne produkter.

Sådan lyder meldingen af miljøminister Lea Wermelin (S) i en kommentar til Børsen, hvor hun uddyber, at der på nuværende tidspunkt "er arbejde i gang med nogle af de store  aktører på området" for at finde en løsning på implementeringen af det såkaldte udvidede producentansvar. Producentansvaret er en række nye lovkrav indført gennem implemeteringen af et EU-direktiv, som betyder, alle europæiske producenter selv skal sikre indsamlingen, bortskaffelsen og genanvendelsen af egen emballage senest fra 2025.

Det kommer imidlertid til at blive en ekstraomkostning, der skal afholdes af de danske virksomheder, fastslår ministeren overfor Børsen og fortsætter:

"Til gengæld bliver det en game changer i forhold til belastningen fra plastikaffald, fordi vi kommer til at kigge på hele designfasen af produkterne. Samtidig vil vi også give incitamenter til at producere mere miljøvenlig emballage."

Det udvidede producentansvar kommer i kølvandet på en lovpakke behandlet af Folketinget i 2020. Kravene gælder alle typer emballager uanset om de indgår til slutforbrugere eller gennem business-to-business kunder – som f.eks. ved transport.

Det skal være slut med danske affaldsbjerge 

Otte ud af ti kommuner når ikke i mål med affaldssortering

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier