PolicyWatch

Regeringen åbner for krav om gyldigt coronapas for at gå på arbejde

Flere partier og fagbevægelsen støtter krav fra erhvervslivet om at give arbejdsgivere lov til at kræve coronapas af medarbejdere. Regeringen er parat til at drøfte test eller coronapas.

"Det skal være trygt at gå på arbejde, og vi skal holde smitten nede. Derfor vil vi også gerne drøfte forslag, der kan bidrage til at få smitten ned. Det kan for eksempel være forslag om at genindføre den lov, der gav virksomheder ret til at pålægge medarbejdere at blive testet for corona. Eller som alternativ en ret til at kræve, at medarbejdere skal vise gyldigt coronapas," siger Mattias Tesfaye. | Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Test eller coronapas kan inden længe blive et krav for at gå på arbejde i Danmark.

Fungerende beskæftigelsesminister Mattias Tesfaye erklærer sig parat til at drøfte et krav fra en række erhvervsorganisationer om at give arbejdsgivere lov til at kræve forevisning af et gyldigt coronapas af medarbejdere, for at de kan møde ind på arbejde.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

EU: Bankers negative renter er umiddelbart efter bogen

EU-Kommissionen vurderer umiddelbart, at det ikke er i strid med reglerne, at danske banker opkræver negative renter på basale betalingskonti. I sidste ende er skal domstolene afklare, om negative renter er efter reglerne. (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier