PolicyWatch

Slettede sms'er fra statsminister er ikke blevet genskabt

Det er i regeringens interesse at kaste lys over sag, hvor sms'er ikke kunne genskabes ifølge justitsminister.

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Det har ikke været muligt at genskabe sms'er fra statsminister Mette Frederiksens (S) telefon eller andre ansatte i Statsministeriet.

Det oplyser Justitsministeriet i en meddelelse.

"Hvis jeg selv kunne vælge på alle hylder, ville jeg ønske, at materialet var blevet genskabt, så alt relevant kunne fremlægges for kommissionen, og så denne mistænkeliggørelse kunne ophøre," siger justitsminister Nick Hækkerup (S), der tog initiativ til at bede om politiets hjælp, da sagen kom frem i offentligheden.

Det har været muligt at genskabe et meget begrænset antal sms'er fra Justitsministeriets departementschefs enheder.

Meldingen kommer dagen efter kommunalvalget, hvor Socialdemokratiet gik tilbage i store dele af landet og særligt i de største byer, hvilket af nogle delvist tilskrives sms-sagen.

Han forstår godt, hvis nogen synes, at timingen er påfaldende.

"Det kan jeg godt forstå, at man kan spekulere i, men når jeg forklarer processen, som er aftalt med kommissionen, så synes jeg, at den mistanke må forsvinde," siger justitsministeren.

Politiets teknikere blev fredag færdige med at forsøge at genskabe sms'erne, men ministeriet kunne ikke oplyse, om sms-beskederne var genskabt, selv om flere medier spurgte specifikt til det.

Resultatet blev opbevaret af ministeriet i konvolutter, og seks dage senere er ministeriet klar med et svar.

Justitsministeren mener ikke, at svaret kunne være fremlagt før.

Materialet blev drøftet mandag mellem Justitsministeriet, de pågældende personers advokater og Minkkommissionen, der er nedsat for at undersøge aflivningen af millioner af mink uden lovhjemmel.

Det blev aftalt, at de pågældende selv skulle gennemgå eventuelt genskabt materiale, og at kommissionen ville foretage en kontrol.

En kommission har bedt om adgang til alt skriftligt materiale, men statsministeren og flere topembedsmænd har haft en funktion for automatisk sletning sat til, selv om det stod klart, at minksagen skulle undersøges.

Torsdag skal Statsministeriets departementschef, Barbara Bertelsen, afhøres af Minkkommissionen, der er nedsat til at undersøge sagen.

Mere fra PolicyWatch

Klimarådet: Fjernvarme skal udrulles hurtigere

Der skal prioriteres hårdere mellem fjernvarmeprojekterne, og udrulningen skal være hurtigere, så folk ikke fortsætter med gas som varmekilde eller investerer i varmepumper. Sådan lyder et par af anbefalingerne fra Klimarådet.

DI opretter nyt talerør: DI Ejendom

Talerøret Ejendomdanmark får ny konkurrent i erhvervsorganisationen DI, der sammen med ti selskaber i branchen etablerer DI Ejendom. Jeudan-direktør er blandt de drivende kræfter.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier