PolicyWatch

Mette F. efter knap 10.000 smittede: Nye tiltag er nødvendige

Torsdag er der 9999 nye smittede med coronavirus, og det er nødvendigt med flere tiltag ifølge statsminister. (Opdateret).

Mette Frederiksen melder, at der bliver nødvendigt med nye tiltag. | Foto: Philip Davali

Statsminister Mette Frederiksen (S) "er ikke i tvivl om, at nye tiltag bliver nødvendige for at bryde smittekæder".

Det skriver hun på Facebook og Instagram torsdag - otte dage før juleaften.

"Smitten er - desværre som forventet - meget, meget høj. Myndighederne vil senere i dag give en status. Og jeg er ikke i tvivl om, at nye tiltag bliver nødvendige for at bryde smittekæder," skriver hun.

Epidemikommissionen mødes torsdag for at diskutere eventuelle nye restriktioner i lyset af, at der torsdag er 9999 nye smittede med coronavirus.

Kommissionen rådgiver regeringen og Folketinget om inddæmningen af coronavirus.

Smittetallene er steget kraftigt den seneste tid, idet tallet er fordoblet på omkring halvanden uge. Særligt udbredelsen af varianten Omikron skaber bekymring.

På landets hospitaler er det samlede antal indlagte steget med ni til 517. Det er det højeste siden 1. februar.

Senere torsdag holder sundhedsmyndighederne pressemøde om situationen.

Folketingets Epidemiudvalg mødes fredag for at diskutere sagen.

Også en række andre partier på Christiansborg mener, at det er nødvendigt med flere tiltag som eksempelvis forsamlingsloft.

Et andet forslag fra SF går på at suspendere behandlingsgarantien endnu engang. En opskalering af testindsatsen inden jul er også en mulighed, lyder det.

I forvejen gælder en række restriktioner. Blandt andet er skolebørn hjemme, ligesom nattelivet er lukket. Restauranter og barer skal lukke ved midnat.

Situationen er alvorlig, skrev sundhedsminister Magnus Heunicke (S) onsdag aften i en kommentar.

"Med Omikron har vi fået en ny epidemi i epidemien. Situationen kræver en hurtig omstilling af vores epidemiberedskab og en robustgørelse af vores hospitalskapacitet, når indlæggelsestallene forventeligt stiger," lød det.

Sundhedsordførere indkaldt til coronamøde fredag morgen

Enhedslisten opfordrer Heunicke til hurtig Omikron-handling 

Mere fra PolicyWatch

Vestager forventer techlov træder i kraft inden for et år

Europa-Parlamentet arbejder på højtryk for at få stemt de to kommende techlovpakker igennem inden sommer, så de sidste skridt kan tages i efteråret. Allerede næste forår forventes store dele af de to lovpakker at træde i kraft, melder EU’s konkurrencekommissær Margrethe Vestager og EU-parlamentariker Christel Schaldemose.

Formand for minkavlere: Horribel læsning om et totalt kollaps

Formand for Danske Minkavlere Tage Pedersen er chokeret over den læsning, han indtil videre har nået i Minkkommissionens beretning. Han opfordrer Folketinget ”til at sikre, at ingen andre danskere skal udsættes for den behandling, vi er blevet udsat for”.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier