PolicyWatch

Farvel til restriktioner: Pressemøde klokken 18.30

Statsministeriet indkalder til pressemøde om corona onsdag klokken 18.30. Ifølge brev til epidemiudvalget vil regeringen fjerne restriktioner fra 1. februar. (opdateret)

Foto: Jens Dresling

Det kan snart være slut med restriktioner. Statsministeriet har indkaldt til til pressemøde om coronasituationen onsdag aften klokken 18.30.

Flere medier skrev allerede tirsdag, at Statsministeriet ville indkalde til pressemøde onsdag. Nu er det altså bekræftet.

I et brev til Folketingets Epidemiudvalg fremgår det, at regeringen vil fjerne alle restriktioner fra 1. februar.

Epidemikommissionen, som rådgiver regeringen om corona, kom sent tirsdag aften med en indstilling til regeringen om, at restriktionerne ikke bør forlænges, når de udløber den 31. januar.

Det har regeringen tilsyneladende valgt at lytte til. Samtidig har kommissionen indstillet, at corona fra 5. februar ikke længere skal betegnes som samfundskritisk.

Ifølge brevet til epidemiudvalget mener regeringen, at det allerede skal ske fra 1. februar.

Ophævelsen af restriktionerne sker på et tidspunkt i epidemien, hvor smitten er høj. Særligt de seneste dage er der set historisk høje smittetal. Og forventningen fra Statens Serum Institut (SSI) er, at smitten vil stige yderligere.

Men selv om omikronvarianten er yderst smitsom, er indlæggelsestallene ikke fulgt med smittetallene. Det er netop det, som Epidemikommissionen lægger vægt på i sin vurdering.

”Der er tale om en ny epidemisituation, hvor en høj og stigende smitte ikke i samme grad som tidligere omsætter sig i indlæggelser på sygehuse,” står der i indstillingen.

Regeringen klar til at droppe næsten alle restriktioner

Støtteparti ser gerne regeringen holde lidt igen med lempelser

Djøf ser risiko for hårdere pres på ansatte for at møde på arbejde

Epidemikommission ser anbefalinger frem for krav som vejen frem

Mere fra PolicyWatch

DSB's milliarddyre eltog bliver forsinket

De 100 eltogssæt, som DSB har bestilt fra franske Alstom, og som er den største ordre i selskabets historie, bliver forsinket op mod et halvt år. Flere faktorer ligger bag, lyder det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier