Restriktioner er væk tirsdag: Barer må tyvstarte

Corona-restriktionerne bortfalder tirsdag, men barer må holde åbent og servere alkohol hele mandag aften.
Gæster behøver ikke at forlade deres glas mandag aften for så at vende tilbage efter midnat. Barerne har fået lov til at holde åbent fra mandag aften ind i tirsdag. | Foto: René Schütze
Gæster behøver ikke at forlade deres glas mandag aften for så at vende tilbage efter midnat. Barerne har fået lov til at holde åbent fra mandag aften ind i tirsdag. | Foto: René Schütze
af ritzau

Der kunne være opstået en spøjs situation for gæster og ansatte på barer, værtshuse og restriktioner mandag aften. De skal - ifølge de nuværende regler - lukke mandag klokken 23.00, men må åbne igen en time senere, fordi coronarestriktionerne bortfalder klokken 24.00 natten til tirsdag.

Men nu har regeringen besluttet, at barer og værtshuse kan holde åbent hele mandag aften. Dermed kan de slippe restriktionerne lidt tidligere, end der ellers var lagt op til. Det skriver erhvervsminister Simon Kollerup (S) på Facebook.

”Natteliv, barer og restauranter er nogle af dem, der har været hårdt ramt under flere nedlukninger. Vi skal ikke lade firkantede skrivebordsregler spænde ben for en god genåbning ude i restauranternes virkelighed,” skriver han på Facebook, hvor han betegner det som ”virkelighedsfjernt”, hvis regeringen havde holdt hårdt på reglerne.

Med beslutningen undgår man en situation, hvor gæster skulle forlade barer og værtshuse klokken 23, vente en time på gaden og derefter kunne gå ind igen.

Beslutningen betyder også, at barerne må fortsætte med at servere alkohol efter klokken 22.00 mandag, hvor de ellers skulle have lukket for fadølshanerne.

Barer, restauranter og værtshuse slipper dog ikke for alle restriktionerne. Der vil fortsat være krav om coronapas og mundbind indtil midnat mellem mandag og tirsdag, oplyser Erhvervsministeriet.

Lempelsen betyder også, at for eksempel kiosker må sælge alkohol efter klokken 22.00, ligsom diskoteker og natklubber kan genåbne fra tirsdag. De har været lukket siden 10. december, da Folketinget besluttede at indføre restriktioner på grund af stigende smitte og hospitalsindlæggelser.

Enorme smittetal bekymrer restaurationssektoren

Presset branche jubler over genåbning - men skyer truer

Virksomheder med tung genstart kan fortsat få kompensation

Danmark ser ind i tre faser for epidemien: Den første bliver bøvlet

Statsministeren: Corona-restriktioner er fortid på tirsdag

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også