Martin Henriksen forlader DF's hovedbestyrelse

DF-profilen Martin Henriksen vil ikke sidde i samme ledelse som formand Morten Messerschmidt. (opdateret)
Martin Henriksen | Foto: Mads Andreas Frost/IND
Martin Henriksen | Foto: Mads Andreas Frost/IND
af ritzau

Martin Henriksen melder sig ud af DF’s hovedbestyrelse. Han vil ikke sidde i en ledelse med Dansk Folkepartis nyvalgte formand, Morten Messerschmidt. Det siger Henriksen til Ekstra Bladet.

”Jeg har siddet i hovedbestyrelsen under Pia Kjærsgaard, da hun var formand, og jeg har siddet der, mens Kristian Thulesen Dahl var formand. Men jeg kan ikke med troværdighed sidde i ledelsen sammen med den nye formand, da jeg grundlæggende ikke respekterer ham,” siger Henriksen til Ekstra Bladet.

I sidste måned tabte Henriksen på et ekstraordinært årsmøde i DF formandsopgøret mod Messerschmidt. Her stillede også Merete Dea Larsen forgæves op for at blive formand.

Både før, under og efter formandsvalget har især Henriksen sendt en byge af kritik i retning af Messerschmidt.

Efter at have set sig slået af Messerschmidt meldte Henriksen ud, at han ikke stiller op for DF ved næste folketingsvalg. Det skete med den begrundelse, at han ikke kan stå inde for den nye formand i partiet.

I en kommentar til Henriksens exit skriver Morten Messerschmidt:

"Jeg er naturligvis ked af, at han forlader hovedbestyrelsen. Jeg ønsker at samle partiet og har derfor rakt ud efter ham for at inddrage ham fremover. Det er ærgerligt, at han ikke har valgt at tage imod den udstrakte hånd."

Henriksen er tidligere folketingsmedlem, men røg ud i 2019 efter et katastrofevalg for DF. Inden da var Henriksen i mange år partiets profilerede udlændingeordfører.

I november sidste år blev Martin Henriksen valgt ind i kommunalbestyrelsen i Stevns Kommune i forbindelse med kommunalvalget. Henriksen siger, som han har gjort før, at han overvejer sin fremtid i DF.

Henriksen fortsætter dog for nuværende som menigt partimedlem, siger han til Ekstra Bladet.



Messerschmidts plan stemt ned: Skaarup fortsætter som gruppeformand

Messerschmidt fik stor sejr: Ny formand for Dansk Folkeparti

DF-kamphaner skal se hinanden i øjnene i debat før formandsvalg

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også