PolicyWatch

Borgerlige partier klar til at skrotte medieaftale efter valg

De seneste meningsmålinger peger i retning af, at det politiske flertal kan svinge i borgerlig retning efter et forestående folketingsvalg. Det vil sende partierne ud i en ny runde af forhandlinger om et medieforlig til at afløse det seneste.

Venstres Jan E. Jørgensen og Birgitte Bergmann fra Konservative vil ikke lade medieaftalen stå uændret, hvis flertallet i Folketinget skifter efter valg. Nye Borgerlige er også klar til at skrotte aftalen. | Foto: Jens Dresling / Ritzau Scanpix (sammensat af mediawatch)

Blækket er knap nok tørt ind på den smalle medieaftale, som den socialdemokratiske regering indgik i slutningen af maj, før aftalepapiret risikerer at blive makuleret og erstattet af en ny. For hvis de borgerlige partier får flertal ved det forestående folketingsvalg, vil de skrotte forliget og indlede forhandlinger om et nyt, skriver Politiken

Både Venstre og Konservative fortalte allerede i maj til MediaWatch, at de forventede at smide store dele af medieaftalen i skraldespanden, hvis flertallet skiftede efter et folketingsvalg, men det er først her til sommer, at nye meningsmålinger indikerer, at scenariet ikke er urealistisk.

I Politiken lyder det nu enstemmigt fra Venstre, Konservative og Nye Borgerlige, at de vil lave en ny aftale, hvis de får flertal efter et folketingsvalg. Det er især det såkaldte kulturbidrag, de ekstra midler til DR og krav om overenskomstlignende forhold for alle medier, der modtager mediestøtte, som de borgerlige partier ikke kan acceptere fra den seneste medieaftale. Aftalen er endnu ikke gjort til lov.

Tjenester som Blockbuster skal også betale streamingskat

S-ordfører kalder kulturbidrag vigtig i lyset af konflikt om rettighedsaftale

Borgerlige partier vil skrotte store dele af medieaftale efter valg

Mere fra PolicyWatch

Ørsted tvinges til at udskyde kulstop

Regeringen beordrer Ørsted til at holde tre kul- og oliefyrede kraftværker i drift frem til 2024. Energiselskabet fastholder mål om CO2-neutralitet i 2025.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier